k1oor Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Prośba o radę, dostałem model - zasadzie to dwa: CR-42 i P-38 - które po transporcie pocztą "pogubiły" wały śmigieł - zostały na równo ułamane. Jak przywrócić im zdolność obracania się, szczególnie że zwykle jak ktoś bierze model w rękę to ma chęć obrócić śmigłem... Zrobić dziurę w śmigle i wstawić kawał drutu (jakiś kawałek starego cienkiego wiertła? ) czy raczej dokleić kawałek plastiku (jak tu dobrać średnicę? zeszlifować kawałek ramki? ale jak, żeby był okrągły?). No i jak to zrobić żeby śmigło nie miało "bicia"... Pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil zoszak Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Ja w modelach ostatnio waham się nad myślą... Model to w końcu model, a niekiedy nie zabawka... Nie musi się w nim wszystko ruszać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k1oor Posted July 8, 2008 Author Share Posted July 8, 2008 W sumie racja, ruszać się nie musi, ale fajnie by było. Szczególnie w P-38 tak jakoś głupio - jedno się kręci, a drugie nie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas HS Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 To zrób obydwa na stałe. Jak tak będziesz kręcił, to się kiedyś zepsuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k1oor Posted July 8, 2008 Author Share Posted July 8, 2008 OK, niech i tak będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas HS Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 I git żeby nie było, to nie jest rada na odczepnego. Przerabiałem to kiedyś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts