Archi Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Owszem...Na tym polu modelarz samodzielnie dokonuje wyboru i sam dla siebie wyznacza reguły postępowania. Jak i czym wykona model jest w jego interesie. Błędy zaś pozostają błędami. Gdyby podchodzić to tego lekką ręką, to okaże się niebawem, że np. źle spasowane ze sobą części, czy błędnie nałożony lakier także będziemy uważać za dowolność interpretacyjną, wybór modelarza do takiego postępowania, a nie jako błąd w wykonaniu modelu. Problem bardziej tkwi w odpowiedzialności za swoje czyny. Zrobimy coś źle i próbujemy usprawiedliwić to poprzez twierdzenie, że "tak ma być, bo tak mi się bardziej podoba" etc.etc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 Znam modelarskie dokonania Wojtka i nie dziwi mnie wcale, że wykonał taki zestaw a nie inny. Myślę, że zachowuje swój styl i poziom, a czy zmierza we właściwym kierunku to już jest jego prywatna sprawa. Dlatego zdecydowanie oceniam efekt jego prac na plus, choć stawiam tego plusa za ogrom pracy i nakładów włożonych w model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 14 Lipca 2008 Autor Share Napisano 14 Lipca 2008 Dzięki za ocenę Marcinie, to jest opinia Wielkiego też modelarza, to bardzo mobilizuje do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Witam!! Co tu dużo pisać fajowy zestaw, świetnie się prezentuje. Gratuluje wykonania. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Cześć!! Mi też się bardzo podoba, i powem że widziałem na żywo i w necie wiele low boyów i naczep pod gabaryty i nie wszystkie miały siłowniki pod... czy tam na "łabędziu". A tak w ogóle to jak już było tu mówione model redukcyjny to wierna kopia pojazdu prawdziwego a wielu pokazuje "modele redukcyjne" np: bez okablowania (chodzi o ciężarówki) a realny truck, jak wiemy jakieś kabelki, przewody ma... Ja nie mówię że robie modele redukcyjne bo nie doszedłem do poziomu na którym byłbym w stanie czy też umiałbym zrobić takie kabelki... Mi się podobają modele kolegi Wojtka, a że ta naczepa jest, a raczej nie jest podobna do oryginału to jest naprawdę szczegół. Wielkie pochwały należą się za pomysł i wykonanie!! A tak na marginesie to kolega Bilonzo świetnie napisał że taki model jaki zrobił Wojtek będzie stał u niego na półce a nie u kogoś innego!! To jest moje zdanie i wiele osób może się z nim nie zgadzać na co nic nie poradzę. Pozdrawiam serdecznie kolegę Wojtka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Lipca 2008 Autor Share Napisano 18 Lipca 2008 Cześć!!Mi też się bardzo podoba, i powem że widziałem na żywo i w necie wiele low boyów i naczep pod gabaryty i nie wszystkie miały siłowniki pod... czy tam na "łabędziu". A tak w ogóle to jak już było tu mówione model redukcyjny to wierna kopia pojazdu prawdziwego a wielu pokazuje "modele redukcyjne" np: bez okablowania (chodzi o ciężarówki) a realny truck, jak wiemy jakieś kabelki, przewody ma... Ja nie mówię że robie modele redukcyjne bo nie doszedłem do poziomu na którym byłbym w stanie czy też umiałbym zrobić takie kabelki... Mi się podobają modele kolegi Wojtka, a że ta naczepa jest, a raczej nie jest podobna do oryginału to jest naprawdę szczegół. Wielkie pochwały należą się za pomysł i wykonanie!! A tak na marginesie to kolega Bilonzo świetnie napisał że taki model jaki zrobił Wojtek będzie stał u niego na półce a nie u kogoś innego!! To jest moje zdanie i wiele osób może się z nim nie zgadzać na co nic nie poradzę. Pozdrawiam serdecznie kolegę Wojtka!! Dzięki Krzychu za twoją opinię, masz trochę racji, co do tej sprawy pozdrawiam Cię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 19 Lipca 2008 Share Napisano 19 Lipca 2008 Ten komentarz jest nieco wymuszony przez Wojtka ;D. Ale skomentuje z chęcią. Że mam blade pojęcie w budowaniu ciężarówek, stwierdzę, że model jest bardzo ładny. Jedynie ta naczepa jest ble, róż. Mnie nie pasuje ale wiem, ze Tobie tak. ;) Z chęcią bym go zobaczył w realu zresztą jak i inne, bo kiedy pokazałeś mi zdjęcia to się rajcowałem i mówiąc szczerze jestem bardzo ciekaw jak to w rzeczywistości wygląda. Modele tego typu mi sie podobają ( nie tylko ciężarówki), zero washa i innych udziwnień. No chyba, że sie myślę?? P.S Wojtek dzięki za zaproszenie ale jutro będzie ciężko, ale myślę że sie zgadamy. Pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi