Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak dla mnie cud miód i orzeszki Będziesz zapuszczać linie podziału?? Jeżeli tak, to ja bym nie robił czarnym, bo będą za bardzo "odstawać". Może jakaś mieszanka koloru bazowego z czerwienią w celu mocnego przyciemnienia, albo coś w ten deseń?

Pozdrawiam

Mors

Napisano

Linie będą farbą "Smoke" Gunze H 095 + dodatek matujący Gunze H 040

Napisano

mmmm Ciekawi mnie jak to wyjdzie, bo nie mam pomysłu na zrobienie linii w Gallardo... na pomarańczowym czarne linie wyjdą... delikatnie mówiąc "małofajnie" Czekam na fotki

Pozdrawiam

Mors

Napisano

Godzinka pracy przy kawałku ramki i...

kontur-1.jpg

kontur-2.jpg

Napisano
Godzinka pracy przy kawałku ramki i...

... można Koledze pogratulować umiejętności

Pozdrawiam

Mors

Napisano

I dobra robota , podoba mi się, wierze że tyle czasu pochłonęły dwa "proste" elementy .

• 4 weeks later...
Napisano

Mała przygoda z maską (zbyt energiczne polerowanie)

W związku z tym, że nie miałem już żółtej perły a w Hiro nie mogłem znaleźć jej odpowiednika (też wymyślili z tym nowym nazewnictwem...) taki jest efekt spontanicznej decyzji

P1070135.jpg

P1070140.jpg

P1070137.jpg

P1070139.jpg

P1070138.jpg

Maska i dach psiknięte mieszanką farb Gunze - C78 Metal Black (1 cz) + C157 Super Black (3 cz)

Powód zrobienia mieszanki - tak wyglądała maska po malowaniu samym metalikiem

P1070132.jpg

"Na oko" było do przyjęcia ale po zrobieniu fotki stwierdziłem, że metalik jest zbyt intensywny

Napisano

Mi się tam bardzo podoba . Lepiej niż by miała być cała żółta. Piękny połysk .

Pozdrawiam