wuen Posted July 11, 2008 Share Posted July 11, 2008 Mój kolejny model - tym razem amerykańska ikona motoryzacji... Model w dużą ilością szczegółów ale postanowiłem dodać coś od siebie Wyciąłem i zaszpachlowałem otwory w grillu - będzie fototrawiona siatka wyciąłem także otwory na kierunkowskazy powierciłem tarcze hamulcowe kasta pomalowana 3 warstwami Zero Yellow Giallo Orion Teraz kasta schnie a ja wracam do Ferrari Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccrriiss Posted July 11, 2008 Share Posted July 11, 2008 No piękny model i piękny kolorek.A jakie felgi do tego będą Oryginalne Jeżeli tak to pięknie będzie Pozdrawiam ccrriiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRUGER_MAN Posted July 11, 2008 Share Posted July 11, 2008 No mnie też sie podobają efekty prac ! , ładnie działasz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuen Posted July 11, 2008 Author Share Posted July 11, 2008 W pudełku są 2 rodzaje felg Chcę zastosować pierwsze ale kto wie... Jedno jest pewne - felgi wylądują w "krecie" i zastosuję Alclad Chrome Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stilgar Posted July 11, 2008 Share Posted July 11, 2008 Miodnie się zapowiada....zasiadam w kąciku i pacze (czyt. patrze) jak corvette "rośnie" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł216 Posted July 11, 2008 Share Posted July 11, 2008 Fajny Kolorek. Ten 1 typ felg bardziej pasuje Pozdrawiam Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laser1989 Posted July 11, 2008 Share Posted July 11, 2008 Co za elegancka bryczka i jak byś mógł zaprezentować te felgi w nadkolach. Taka drobna prośba. Ogólnie jest z....ie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paffko Posted July 11, 2008 Share Posted July 11, 2008 Model bardzo fajny a i kolorek chyba najbardziej odpowiedni A co do felg...ja osobiście bym wybrał te drugie Ale to kwestia gustu Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuen Posted July 16, 2008 Author Share Posted July 16, 2008 Mała aktualizacja - farba jest 2-składnikowa więc teraz corvetta wygląda tak jest to lakier perłowy więc ciężko zrobić fotkę pokazującą faktyczny kolor, który jeszcze się zmieni po bezbarwnym i polerce Na prośbę laser1989 fotki z felgami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccrriiss Posted July 16, 2008 Share Posted July 16, 2008 No kolorek wypas A co do felg to mi się podoba na tych drugich,ale to już twoja decyzja które założysz Pozdrawiam ccrriiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuen Posted July 16, 2008 Author Share Posted July 16, 2008 Ja decyzję już podjąłem - drugie... Fotki zrobiłem na prośbę "laser'a" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazik Posted July 16, 2008 Share Posted July 16, 2008 A z felg zrzucisz ten cudowny fabryczny chrom?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuen Posted July 16, 2008 Author Share Posted July 16, 2008 Tak jak napisałem wcześniej "Jedno jest pewne - felgi wylądują w "krecie" i zastosuję Alclad Chrome" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazik Posted July 16, 2008 Share Posted July 16, 2008 Ups, sorki umknęło mi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myeti Posted July 16, 2008 Share Posted July 16, 2008 piękny Muscle Car XXI wieku zapowiada sie ciekawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuen Posted June 18, 2009 Author Share Posted June 18, 2009 Dawno tu nie zaglądałem... Dwa dni pracy i tak wygląda podwozie i wnętrze Następny etap to polerowanie karoserii - tak wygląda po 4 warstwach Gunze C155 Usunąłem wycieraczki - będą od innego modelu lub fototrawione Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vybor89 Posted June 19, 2009 Share Posted June 19, 2009 Witam Moim zdaniem powinieneś dac te 1 felgi z podwójnymi ramionami Wyglądają obłednie według mnie Fajnie Ci silnik wyszedł Kolor dobrze dobrałeś. Muszę przyznac że jak skończę GT350H to muszę rozwarzyc kupno tego modelu Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuen Posted June 19, 2009 Author Share Posted June 19, 2009 Felgi na fotkach to "robocze" założone aby podwozie nie szorowało po podłożu - docelowo będę 2-ramienne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuen Posted June 19, 2009 Author Share Posted June 19, 2009 Teraz na właściwych felgach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba2507 Posted June 19, 2009 Share Posted June 19, 2009 co do lakieru to kiedy polerka?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuen Posted June 19, 2009 Author Share Posted June 19, 2009 Polerka była dzisiaj - teraz "uzbrajanie" w dodatki, wklejenie świateł itp... Jutro kilka fotek po polerce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuen Posted June 20, 2009 Author Share Posted June 20, 2009 Zgodnie z obietnicą... Jak widać - wklejona siatka grilla, halogeny i światła - dorobiłem soczewki na światłach gdyż Revell dał tylko "goły" plastik ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuen Posted June 20, 2009 Author Share Posted June 20, 2009 Wstępny montaż w celu sprawdzenia czy wszystko pasuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba2507 Posted June 20, 2009 Share Posted June 20, 2009 no no fanie sie prezentuje;) a mam pytane co do skali jak postawisz kolo modelu tamiya 1;24 to widac ta roznice?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuen Posted June 20, 2009 Author Share Posted June 20, 2009 Pozostałe widoczne modele są w skali 1:24 Różnica nie jest duża - jeśli model byłby w skali 1:24 to byłby o około 8-9 mm dłuższy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts