Jurras Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 Witam. Ze starego Mercedesa 1853 postanowiłem zrobić śmieciarkę. "Budę" i pojemnik na śmieci wykonałem metodą "na oko" , także wybaczcie wszystkie niedociągnięcia i nierówności Oto fotki: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRUGER_MAN Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 Dobra robota ! jednak mogłeś troche wydłużyć rame , ale tak tez jest fajnie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paffko Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 Fajny model. Dla Ciebie za tematykę A kosz jest rewelacyjny. Sam go robiłeś?? Może jakaś mała relacja lub opis jak go zrobiłeś Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Tul Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 Juras powiedz mi tylko z czego wykonany, jest ten tył zabudowy od śmieciarki, tak to model bardzo mi się podoba, nawet kolor całego ciągnika i zabudowy robi wrażenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurras Posted July 12, 2008 Author Share Posted July 12, 2008 Kosz zrobiłem z tego samego plastiku co zabudowa , używam do tego nakładek na tablice rejestracyjne , takich jak mają w autokomisach. Plastik ładnie się wygina i tnie nożykiem do tapet, praktycznie można zrobić każdą zabudowę wedle własnego pomysłu. Kosz powstał w zaledwie 30 minut a zabudowa w kilka godzin . Do tego projektu natchnął mnie Jelcz przejeżdżający pod oknem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eKrystian Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 Bardzo mi się podoba ! Wykonanie też dobre i ten śmietnik hehe elegancko wszystko. Pozdrawiam,eKrystian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miqs Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 Podoba mi się! Jakbyś trochę szpachli tam władował to by było ekstra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccrriiss Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 Bardzo ładna zabudowa,kosz też fajnie się prezentuje ogólnie duże za model. Pozdrawiam ccrriiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elefantes Posted July 14, 2008 Share Posted July 14, 2008 Moim zdaniem wykonałeś kawał dobrej solidnej roboty Rzeczywiście jakbyś jeszcze poszpachlował niektóre nierówności, dodał gadżety typowe dla śmieciarek i ubrudził to wszystko to byłby to naprawdę wzorcowy model, ale i tak jak napisałem na wstępie - jestem pełen uznania. Daję 10 pkt bez wahania i piwko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kermit22 Posted July 24, 2008 Share Posted July 24, 2008 Le ładna Śmieciarka mnie się podoba sam bym zrobił taką ale tych Mecedesów jest już za dużo może by tak zrobić nowego Stara 12.185 też ładnie wygląda jako śmieciarka albo jeszcze jakąś Renówkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurras Posted July 24, 2008 Author Share Posted July 24, 2008 Masz rację kolego , w budowie JELCZ 315. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartini Posted July 24, 2008 Share Posted July 24, 2008 Mi bardzo sie podoba.Swietna zabudowa i kolorek. POZDRAWIAM ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniakscań Posted July 25, 2008 Share Posted July 25, 2008 Super ten modelik, fajny pomysł z śmieciarką!! Ale jakim klejem kleiłeś ten plastyk (zabudowę śmieciarki?????! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurras Posted July 25, 2008 Author Share Posted July 25, 2008 Do klejenia używam głównie klejów cyjanoakrylowych , moment i przyklejone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts