Skocz do zawartości

Befehlswagen 38 H(f)-raz kolejny żabojad 1:35

Gościu

Rekomendowane odpowiedzi

Obicia-najzwyklejszy w świecie długopis kulkowy-czarny

Tłumik...o to strasznie trudne,wymaga niesamowitych umiejetności i kunsztu modelarskiego,jest tak trudne..jak nic w podobie.

Mało tego, musimy zaopatrzyc w sie w wyszukane narzedzie modelarskie,najwyższej klasy !

Juz piszę-mały pedzelek i rozpuszczalnik nitro

Tapujesz i po bolu

A spawy to juz w ogóle......kawałek wyciągnietej ramki od modeli "rozmoczonej" w kleju, teraz znów musimy wyszukanych narzedzi uzyć...wyszukujemy kawałek metalu,czubek nożyka i robimy fakturkę spawu ....

skomplikowane to modelarstwo...:p

Juz piszę-mały pedzelek i rozpuszczalnik nitro

Tapujesz i po bolu

Chyba, że się zatapujesz i nitro wyżre dziurkę. Tam myślałem, że to nitro, ale sądząc po Twoich pomysłach ( długopis kulkowy), można było się spodziewać temperówki albo kuchenki mikrofalowej

Lepiej przykleić mały kawałem rami i posmarować lakierem do paznokci ładny efekt wychodzi ale gdy się posmaruje trzeba jeszcze trochę podziubać

się spodziewać temperówki

Najlepsze sate zamykane.Maja fajne farfocle w środku(do błotka) oraz tony startego ołówka(do otarć) ;)

kuchenki mikrofalowej

Idealna, do podsuszania zieleninki:D

Jak nie chcesz figuranta to go chętnie przygarnę

Maluje sie właśnie

Lepiej przykleić mały kawałem rami i posmarować lakierem do paznokci ładny efekt wychodzi ale gdy się posmaruje trzeba jeszcze trochę podziubać

?

Tu po biedronce i wstepnym washu.

Celowo rojaśniłem zdjecie,by było widać te wyblakniecia.

Po dodaniu washa "cieniowego" wszystkie te kolorki sie ładnie zgryzą.

Dół,czyli wanna i spółka conajmniej o ton ciemniejsze-celowo.

Mam juz miejsca do kolejnych otarć.

To robie etapowo,przeciez niewszystkie powstają w 1 momencie.Te,które juz są nabiora starego kolorku,natomiast nówki przyjda później.

Dośc wilgotne powietrze opóżnia zasychanie-po biedronce nie można za szybko dłubac przy modelu.

Zamierzam także nieco ściemnić powierzchnie bocznę względem plaskich górnych(kat padania światła)

Jak nadmieniłem wcześniej powoli zaczynaja mi wychodzic te "maziaki" które dałem na samym początku malowania

ResizeofP7197524.jpg

• 3 weeks later...

Zasadniczo-jak reguła prawi stosuje się na nielakierowana powierzchnię-matową.

Ja oczywiście musiałem "udoskonalić" pomysł i stosuję dwojako.

Wpierw puszczam robala zasadniczego, na mat-póżniej "reguluję" powierzchnie juz po połysku, które zabezpieczył wcześniejsze bardziej, bądź mniejj udane próby robala nr 1

• 2 weeks later...