KRUGER_MAN Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Mam takie pytanie z działu "newbie" :P , Rafale jak wykonałeś te spawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Lipca 2008 Autor Share Napisano 18 Lipca 2008 Obicia-najzwyklejszy w świecie długopis kulkowy-czarny Tłumik...o to strasznie trudne,wymaga niesamowitych umiejetności i kunsztu modelarskiego,jest tak trudne..jak nic w podobie. Mało tego, musimy zaopatrzyc w sie w wyszukane narzedzie modelarskie,najwyższej klasy ! Juz piszę-mały pedzelek i rozpuszczalnik nitro Tapujesz i po bolu A spawy to juz w ogóle......kawałek wyciągnietej ramki od modeli "rozmoczonej" w kleju, teraz znów musimy wyszukanych narzedzi uzyć...wyszukujemy kawałek metalu,czubek nożyka i robimy fakturkę spawu .... skomplikowane to modelarstwo...:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Juz piszę-mały pedzelek i rozpuszczalnik nitro Tapujesz i po bolu Chyba, że się zatapujesz i nitro wyżre dziurkę. Tam myślałem, że to nitro, ale sądząc po Twoich pomysłach ( długopis kulkowy), można było się spodziewać temperówki albo kuchenki mikrofalowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Jak nie chcesz figuranta to go chętnie przygarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Lepiej przykleić mały kawałem rami i posmarować lakierem do paznokci ładny efekt wychodzi ale gdy się posmaruje trzeba jeszcze trochę podziubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Lipca 2008 Autor Share Napisano 18 Lipca 2008 się spodziewać temperówki Najlepsze sate zamykane.Maja fajne farfocle w środku(do błotka) oraz tony startego ołówka(do otarć) ;) kuchenki mikrofalowej Idealna, do podsuszania zieleninki:D Jak nie chcesz figuranta to go chętnie przygarnę Maluje sie właśnie Lepiej przykleić mały kawałem rami i posmarować lakierem do paznokci ładny efekt wychodzi ale gdy się posmaruje trzeba jeszcze trochę podziubać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Lipca 2008 Autor Share Napisano 19 Lipca 2008 Tu po biedronce i wstepnym washu. Celowo rojaśniłem zdjecie,by było widać te wyblakniecia. Po dodaniu washa "cieniowego" wszystkie te kolorki sie ładnie zgryzą. Dół,czyli wanna i spółka conajmniej o ton ciemniejsze-celowo. Mam juz miejsca do kolejnych otarć. To robie etapowo,przeciez niewszystkie powstają w 1 momencie.Te,które juz są nabiora starego kolorku,natomiast nówki przyjda później. Dośc wilgotne powietrze opóżnia zasychanie-po biedronce nie można za szybko dłubac przy modelu. Zamierzam także nieco ściemnić powierzchnie bocznę względem plaskich górnych(kat padania światła) Jak nadmieniłem wcześniej powoli zaczynaja mi wychodzic te "maziaki" które dałem na samym początku malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Przezacna "czysta czydziesta czecia" dyskusja o wszystkim została wydzielana do unikalnego wątku: viewtopic.php?t=8659 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Jedno pytanko, biedronkę robi się na goła farbę czy po zabezpieczeniu sidoluxem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 jest podany link, do opisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Tak i w opisie patterson tego nie podaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Zasadniczo-jak reguła prawi stosuje się na nielakierowana powierzchnię-matową. Ja oczywiście musiałem "udoskonalić" pomysł i stosuję dwojako. Wpierw puszczam robala zasadniczego, na mat-póżniej "reguluję" powierzchnie juz po połysku, które zabezpieczył wcześniejsze bardziej, bądź mniejj udane próby robala nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choochoo Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 fajne te efekty biedronki bardzo realistycznie to wyglada juz na tym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi