Lipcuch Napisano 8 Września 2022 Share Napisano 8 Września 2022 Drogi Czytaczu! Chciałbym zaprezentować Tobie „Model T 1914 Fire Truck” z ICM w skali 1:35, który został ukończony bez większej komplikacji. Największym wyzwaniem było zgranie całej kompozycji i pierwsze próby wykonania imitacji drewna. Kilka słów o samym zestawie… Model ma bardzo dużo nadlewek, na częściach są widoczne szwy, brakuje kalkomanii zegarów, ale… Zawsze jest jakieś ale… Nie miałem większych problemów ze spasowaniem, instrukcja prowadzi za rączkę krok po kroku do tego jest bardzo czytelna, dość dobrze przemyślany jeśli chodzi o pocięcie samochodu i umieszczenie go w ramkach, mała ilość oszklenia (osobiście nie lubię wklejać elementów przezroczystych w model)… Neutralną częścią zestawu jest wąż strażacki, który nie prezentuje się źle, jednak daje małe pole do popisu. Elementy dodatkowe to cała podstawka z hydrantem i kluczem do hydrantu i wąż strażacki. Do malowanie użyłem farb Tamiya z serii LP, elementy imitujące metal to Alclady, podkład odpowiednio do farb podkłado - szpachlówka Gunze lub podkład Alclad, wash i całe brudzenie to gotowy specyfik z AK lub mieszanka czarnej i białej olejnej… Największym zaskoczeniem były lakiery bezbarwne Alclad Matt i Aqua Gloss zrobiły bardzo dużo dobrej roboty. W moim odczuciu jest to dobrze wykonany model takie szkolne 4-, jednak wiadomo wiele rzeczy można zrobić lepiej, nie można spoczywać na laurach… Z niektórych rzeczy nie jestem zadowolony a efekt niektórych nawet mnie zaskoczył… Jednak to pozostawiam wam do oceny jak prezentuje się całość na zdjęciach. Model będzie można spotkać na konkurach modelarskich w Polsce i możliwe, że nie tylko w Polsce. Dziękuję za przeczytanie wypocin o nazwie „Model T 1914 Fire Truck”. Mam nadzieję, że to nie ostatnia moja publikacja… 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Września 2022 Share Napisano 8 Września 2022 Jako /ogólnie/ fan wszelakich straży pożarnych bije brawo i za temat i za wykonanie. Jak sam napisałeś - zawsze coś można zrobić lepiej, ale Tobie i tak wyszło bardzo dobrze. Ode mnie masz szkolne 5+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Września 2022 Share Napisano 8 Września 2022 1 minutę temu, bulik58 napisał: Godzine temu wstawione i juz fotki zniknely jak gumowce z spod drzwi. Bad Request Error 400 U mnie działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipcuch Napisano 8 Września 2022 Autor Share Napisano 8 Września 2022 @bulik58jedyne co przychodzi mi do głowy na ten moment to link do albumu google. W moim przypadku na telefonie i na komputerze zdjęcia widoczne, na telefonie nie jestem zalogowany na forum. Jeśli błąd wynikł z mojej nieumiejętności obsługi forum to przepraszam. Link do albumu: https://photos.app.goo.gl/nZoUqtKQCineSXcV9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi