Przemo1CK Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Witam ! Właśnie jestem w trakcie budowy, sama ciężarówka prawie gotowa. jeszcze tylko przednie szyby, oczywiście w pozycji złożonej do tego mam nadzieje dużo skrzynek itp. Póki co muszę pomalować 5cm Flak 41, który to zamontuje na pakę... Jak widać na fotkach model odlany tragicznie, zaszpachlowałem dziury, które były większe, zeszlifowałem sporo nadlewek, jednak teraz już po pomalowaniu widać co i jak Walczę z nim dalej i wieczorem mam nadzieje zakończenie Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Noo nareszcie ukazujesz swoje możliwości... jak na razie jest pikny, szczególnie ta walora (zapiaszczenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Nie przesadzasz z tym tempem pracy? Tłuczesz te modele niczym 'stachanowiec'. Z drugiej strony narzekasz na jakość odlewu, a gołym okiem na fotkach widać, że nawet nie zaszpachlowałeś tych uskoków żywicy na drzwiach i konstrukcji budy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 22 Lipca 2008 Autor Share Napisano 22 Lipca 2008 że nawet nie zaszpachlowałeś tych uskoków żywicy na drzwiach i konstrukcji budy Spoko spoko już wymyśliłem jak to ukryć... a swoją drogą to w ogóle nie były te uskoki, zauważyłem po pierwszej warstwie farby... oczywiście nie będzie ich już... Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 .. rozumiem ze generalnie mija sie z celem kupowanie klonow na allegro? W orginale wespe models - trzeba by sobie kiedys sprawic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 .. rozumiem ze generalnie mija sie z celem kupowanie klonow na allegro? W orginale wespe models - trzeba by sobie kiedys sprawic??? Jeśli chodzi o Wespe Models, to unikaj nawet oryginałów. Miałem kilka amerykańskich ciężarówek ich produkcji, kupionych zresztą za ciężkie pieniądze. Ale to straszna kaszana była, uwierz mi - odlew wyglądał jak klon z klona, a do tego zgodność z oryginałem mniej więcej 50/50. W końcu, po chyba roku ktoś się zlitował i kupił to ode mnie. Miałem Fordsona, dwa Chevrolety i Diamonda. Omijać z daleka. Zastanawiam się jak można taki chłoam sprzedawać za takie pieniądze. No, chyba, że na Zachodzie kupują to jako rumuńską egzotykę albo ze względu na bogaty asortyment. Jednym słowem - MACABRESCU!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 dobrze wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Diamonda Nic się z niego nie wykrzesze??? Bo powiem szczerze, że się strasznie na niego "napaliłem"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Diamonda Nic się z niego nie wykrzesze??? Bo powiem szczerze, że się strasznie na niego "napaliłem"... Wykrzesać oczywiście można, jak z każdego modelu, nawet najpodlejszego. Tylko pytanie czy warto za taaakie pieniądze się katować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Wykrzesać oczywiście można, jak z każdego modelu, nawet najpodlejszego. Tylko pytanie czy warto za taaakie pieniądze się katować? W sumie racja, wydać sporo kasy na coś co w założeniu jest całe do poprawy, to mija się z założeniem. Szkoda, bo te ciężarówki, to były bardzo fajne pojazdy i warto by mieć ich miniatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Przemo, jeżeli jako tło używasz czarnego arkusza, mam małą uwagę techniczną odnośnie zdjęć - poeksperymentuj z ustawieniem balansu bieli. Prawdopodobnie w realu kolory Twojego modelu bardziej wyglądają tak: (pozwoliłem sobie zmodyfikować jedno zdjęcie, mam nadzieję że nie masz mi tego za złe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 I tak wole podróbki na allegro jest o wiele więcej pracy ale cena o wiele wieleee mniejsza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 22 Lipca 2008 Autor Share Napisano 22 Lipca 2008 Co do tego klonu, jest to kopia modelu firmy Schiffer, która ceni go sobie na około 700 zł... także też wolałem klona.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 A mi sie wydaje ze to kopia Schatton-Modellbau. Cena 169 Euro http://www.modellbau-schatton.privat.t-online.de/html/preisliste.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 22 Lipca 2008 Autor Share Napisano 22 Lipca 2008 Hehe no właśnie to miałem na myśli... Schiffer to od publikacji jest, hehehe mój błąd... Oczywiście klon Schatton'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 22 Lipca 2008 Autor Share Napisano 22 Lipca 2008 Dodałem lampę Notek, wskaźniki szerokości pojazdu, numery rejestracyjne oraz "zaspawałem" niedoskonałość... Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Dałeś czadu z tym spawem Gratuluję pomysłu! Wprawdzie powstał taki mały Mercedes a'la Frankenstein, ale podoba mi się , nie przeczę !! A tak btw, to może zmień ten spaw na prostokątny - jeszcze nie jest za późno - będzie mógł imitować jakąś dospawaną płytę pancerną. Ale to akurat kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 22 Lipca 2008 Autor Share Napisano 22 Lipca 2008 Ufff na dzisiaj starczy, jednak jutro zakończenie... mam taką nadzieje Jeszcze troszkę poszpachluję i powinno być oki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Świetny! Gratularum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Brawo Przemku. Ładnie to wychodzi, ciekawy jestem połączenia z Fliegerabwehrkanone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Brawo Przemku. Ładnie to wychodzi, ciekawy jestem połączenia z Fliegerabwehrkanone. To tam coś jeszcze na nim będzie ?? Myślałem, że już gotowy, i taki pusty ma być. Sorry, nie znam się na teutońskich wynalazkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 To tam coś jeszcze na nim będzie ?? Pierwszy post: Póki co muszę pomalować 5cm Flak 41, który to zamontuje na pakę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Genau! Sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Prezetuje się bardzo ciekawie. Ładnie Ci to wyszło . Ten 5cm Flak 41 w jakim kolorku chcesz dać ? Malowanie pod pojazd ? Czy moze coś w schwarzgrau dla kontrastu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 A wóz niby jaki ma kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi