Bartini Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 (edytowane) Witam wszystkich. Zaczynam relacje z budowy mojego drugiego modelu. Pierwszy to SCANIA R500 V8 na necie nie ma fotek bo model jest tragiczny.Ten model bede sklejał dokładnie i bez pośpiechu. Zapraszam do śledzenia relacji. Oto co do tej pory zrobiłem. RAMA Tylne zawieszenie Wkrotce zaszpachluje elementy podwozia i pomaluje amortyzatory nie wiem jak ten element sie fachowo nazywa.Wkrótce fotki z dalszych prac.. Edytowane 23 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 No i co z tego ze MAN , nie jeden man jest , co to miało znaczyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 23 Lipca 2008 Autor Share Napisano 23 Lipca 2008 Ja po prostu pierwszy raz pisałem temat wiec nie wiedziałem.Sorka za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Spoko spoko nie martw sie . A z tego co sie oriętuje to ta rama ma wszystko gotowe juz , co przy niej zrobiles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 23 Lipca 2008 Autor Share Napisano 23 Lipca 2008 To dobrze bo myślałem ze nikt tu nie zagladnie. A dodałem fote tylnego zawieszenia bede to szpachlował i malował. A przepraszam że tak zmieniam ale już wiem jak dodawac foty. Już się wiecej nie powtórzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlby Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 To życzymy powodzenia w produkcji modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwendacz Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Nom tylko że w ciężarówkach i Ciągnikach siodłowych nie ma amortyzatorów tylko resory piórowe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek_66 Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Nom tylko że w ciężarówkach i Ciągnikach siodłowych nie ma amortyzatorów tylko resory piórowe ;) Amortyzatory są zawsze, na wszystkich osiach. Natomiast zawieszenie pojazdu ciężarowego może być na resorach (trapezowych, a coraz częściej parabolicznych) lub na miechach powietrznych (popularnie zawieszenie powietrzne). Często jest tak, że oś napędowa (tylna) jest na miechach powietrznych, a przednia na resorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 23 Lipca 2008 Autor Share Napisano 23 Lipca 2008 (edytowane) Mi dokładnie chodzi o te elementy (zaznaczone) Jak nazywa się ten zaznaczony element. Edytowane 24 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Mała rada od razu na początek - odetnij tą połówkę baku od ramy i cały bak sklej i pomaluj osobno (poza ramą). Życzę powodzenia w budowie. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 23 Lipca 2008 Autor Share Napisano 23 Lipca 2008 No właśnie nad tym bakiem myślałem.To odetne go i zaszpachluje. A podkład tez na bak dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 No właśnie nad tym bakiem myślałem.To odetne go i zaszpachluje.A podkład tez na bak dać. Ty pytasz,czy oznajmiasz . Daj podkład bo jak Ci farba spłynie, bo nie pokryje to będzie potem płacz . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Ok dzisiaj kupuje farbe,szpachle i podkład.I wkrótce dam foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper0405 Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Witam! Pytałeś jak nazywają sie te elementy zaznaczone przy tylnym zawiasie. Według mojej (tylko czasami omylnej ) wiedzy są to miechy od zawieszenia pneumatycznego. W nich znajduje się sprężone powietrze. Bo dzisiejsze ciężarówki nie mają już prostackich i staroświeckich resorów piórowych tylko takie właśnie wypasione, komfortowe zawieszenie. Pozdrawiam i trzymam kciuki z model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlby Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Tzw. PODUCHY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Koledzy mam pytanie.Chodzi o to jak moge dobrze odciac ten bak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 kacper0405 resory piórowe można spotkać w pojazdach budowlanych ale są to często trapezrówki. Poduchy montowane są w pojazdach dalekobieżnych , aby sprawić większy komfort jazdy kierowcy. Tak samo z naczepami mają zawieszenie pneumatyczne, aby towar był dobrze chroniony. A bak możesz odciąć skalpelem, tylko na zimno, jak próbowałem na gorąco, ten pomysł był do bani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 Ja odcinałem nożem segmentowym. najlepiej mi sie wycinało Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 25 Lipca 2008 Autor Share Napisano 25 Lipca 2008 Czyli takim co się wysuwa.Dziś na wieczór musze pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 Nom http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=9&przedm=314433&kateg=314316 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 25 Lipca 2008 Autor Share Napisano 25 Lipca 2008 Ja jednak troche uciełem ale bałem sie ze połamie rame to dokleiłem druga czesc baku i pomalowałem przed tym zamaskowałem taśma malarską.Wkrótce jak skoncze malowac to dam faty jak malowałem elementy zawieszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 No ale Możesz spróbowac zawsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 Możesz odciąć bez żadnych obaw,ja też odciąłem w moim i nic się nie stało. Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 W moim tez się nin nie stało więc możesz ciąc smiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 25 Lipca 2008 Autor Share Napisano 25 Lipca 2008 A nie bo już podkład dałem.Moze jak wyschnie to sprubóje.Ale musze kupic nowe ostrze bo moje jest tempe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi