barti94 Napisano 26 Września 2022 Share Napisano 26 Września 2022 Witajcie. Mam pytanie o podkład ammo MIG 2027. Czy jest on przeznaczony tylko pod aerograf czy można go też na modelu rozprowadzić cienką warstwą pędzlem? Jeśli tak to czy wymaga rozcieńczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Września 2022 Share Napisano 26 Września 2022 Godzinę temu, barti94 napisał: Witajcie. Mam pytanie o podkład ammo MIG 2027. Czy jest on przeznaczony tylko pod aerograf czy można go też na modelu rozprowadzić cienką warstwą pędzlem? Jeśli tak to czy wymaga rozcieńczenia? Można i pędzlem, ale rozcieńczony i cienkimi warstwami, ale efekt jest dużo gorszy niż aerografem. Koniecznie trzeba odtłuścić malowaną powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 26 Września 2022 Autor Share Napisano 26 Września 2022 W jakim stosunku rozcieńczać i czym najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Września 2022 Share Napisano 26 Września 2022 (edytowane) 40 minut temu, barti94 napisał: W jakim stosunku rozcieńczać i czym najlepiej? Na ciemną powierzchnię ok. 20 % rozcieńczalnika na jaśniejsze ok. 25 %. wtedy będzie mnie smug i farba ładnie siądzie na malowanej powierzchni. Edytowane 26 Września 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 26 Września 2022 Autor Share Napisano 26 Września 2022 Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 26 Września 2022 Share Napisano 26 Września 2022 29 minut temu, barti94 napisał: Dziękuję za pomoc Malowanie podkładu pędzlem to zły pomysł od samego początku. Rolą podkładu jest m.in wyrównanie malowanej powierzchni, wypełnienie drobnych rys itp. A tu pojawią się smugi od pędzla, czyli efekt będzie przeciwny do zamierzonego. Przy braku aerografu, podkładuje się aerozolem z puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi