Skocz do zawartości

Auto Union Typ D (revell)

kacper0405

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Na początek chciałem sie przywitac W plastiku jestem nowicjuszem to jest mój pierwszy model. Ale modelarstwem zajmuje sie od jakis 2 lat. Były to kartonówki. Ale z racji tego że nie przepadam za wojskiem, a w kartonach przytłaczająca ilośc modeli to właśnie wojsko postanowiłem przejśc na plastik Uwielbiam ten okres sportów samochodowych (między wojenny) gdzie samochody to były istne potwory, ogromne silniki i samobójczy kierowcy, którzy nie bali sie niczego wybór padł na tego Auto Uniona. A po 2 był to jedyny cywil w sklepie, a zależało mi na czasie wiec nie zamawiałem na necie

A teraz o samym modelu. Jest to revell w takiej "siakiejś" dziwnej skali 1:32. Staram sie jak moge żeby to jakoś wyglądało. Całe podowozie jest już gotowe. Teraz sie zabieram za karoserie, a raczej kadłub

Na ostatnim zdjęciu jest mała przymiarka do nawozia jeszcze bez obróbki, tak tylko przyłożone. Dopiero zdjęcia pokazują co jest nie domalowane itp. Teraz jak to już widze nie pozostaje nic innego jak poprawic pare żeczy.

Model pokazuje żeby bardziej doświadczeni modelarze w razie czego podrzucili pare przydatnych rad

Miłego oglądania

6638ac3a7c1548dfm.jpg

db95f391f3676513m.jpg

8c6b459a6f393d7em.jpg

5950c6aabc7ae146m.jpg

8beb1be36c316eb7m.jpg

9b3e48ef42e82bb8m.jpg

46fd9685810e56e1m.jpg

46fd9685810e56e1m.jpg

c4371461cb9a3c39m.jpg

00335a4ff89126aam.jpg

No na razie mi się podoba.Nic tylko powodzonka życzyć.

Będę tu zaglądał i z niecierpliwością na dalsze relacje.

Coś pięknego! Automobil rajdowy z 1938 roku!! Gratulacje za wybór tematu. Zabójcza maszyna z czasów, gdy można było jeszcze palić papierosy wszędzie, nie było telewizji (prawie) i tel. komórkowych

A co do skali, to bardzo dobra, szczególnie jak postawisz przy nim jakiegoś Tiger Motha lub Buckera Jungmeistera

• 3 months later...

No dajesz, dajesz

Już napisałem wczesniej, że samochód świetny. Teraz zobaczymy jak będzie wyglądał efekt finalny w Twoim wykonaniu - czekam niecierpliwie (mam nadzieję, że nie kolejne pół roku ).

raptem 4 miesiące Mr. Green

No i dobrze , bo po co się spieszyć ... A jak się człowiek spieszy to nigdy nie osiągnie właściwego celu ...

Fajna Audi'ca. Powodzenia w dalszych pracach

Pozdrawiam.

Fajny projekt, szkoda tylko, ze nie robią ich w 1:24, to by było coś ;) Jeśli chodzi o powolne tempo to świetnie Cię rozumiem, tez nie mam czasu na modele a szkoda :/. Trzymam kciuki, może uda Ci się znaleźć sposób na regularne prace nad modelem

Fajny projekt, szkoda tylko, ze nie robią ich w 1:24, to by było coś ;)

Robią, a konkretnie firma CMC. Są to modele gotowe, ręcznie robione w skali 1/24. Posiadają nawet najdrobniejsze detale, a smaczkiem są z pewnością ręcznie wyszywane z materiału tapicerki w kabinach. Firma ma w swojej ofercie kilka typów Auto-Unionów. Jak masz zbędne ok. 500-600zł, to możesz sobie sprawić taki model Dość często są wystawiane na Allegro.

Piter, nie wiedziałem jaka cena ani jaka firma ale sam model kiedyś w internecie widziałem. Cena jest dużo za duża ;) Większą radość dala by budowa modelu plastikowego z waloryzacją ale cóż, taka ikona sportu samochodowego na razie nie doczekała się większego zainteresowania wśród firm specjalizujących się w zestawach 1:24

Pozdrawiam.

• 2 months later...

Witam wszystkich!

Model skończony. Całkiem fajnie sie kleił, wszystko często pasowało idealnie. Sorki że tak długo to trwało

Mój pierwszy model, szaleństwa nie ma ale raczej jestem z niego zadowolony. Prosze oceniać i mówić co jest źle

1196d4a9907515f4m.jpg d89d3c448e18278cm.jpg 062538a523edf3f2m.jpg 193f89e4c59ed92cm.jpg dcf8caec14899191m.jpg 8fb8afe4c5718ff5m.jpg 755e2a9aed2efc93m.jpg

Pozdrawiam, Kacper