kacper0405 Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Witam!! Na początek chciałem sie przywitac W plastiku jestem nowicjuszem to jest mój pierwszy model. Ale modelarstwem zajmuje sie od jakis 2 lat. Były to kartonówki. Ale z racji tego że nie przepadam za wojskiem, a w kartonach przytłaczająca ilośc modeli to właśnie wojsko postanowiłem przejśc na plastik Uwielbiam ten okres sportów samochodowych (między wojenny) gdzie samochody to były istne potwory, ogromne silniki i samobójczy kierowcy, którzy nie bali sie niczego wybór padł na tego Auto Uniona. A po 2 był to jedyny cywil w sklepie, a zależało mi na czasie wiec nie zamawiałem na necie A teraz o samym modelu. Jest to revell w takiej "siakiejś" dziwnej skali 1:32. Staram sie jak moge żeby to jakoś wyglądało. Całe podowozie jest już gotowe. Teraz sie zabieram za karoserie, a raczej kadłub Na ostatnim zdjęciu jest mała przymiarka do nawozia jeszcze bez obróbki, tak tylko przyłożone. Dopiero zdjęcia pokazują co jest nie domalowane itp. Teraz jak to już widze nie pozostaje nic innego jak poprawic pare żeczy. Model pokazuje żeby bardziej doświadczeni modelarze w razie czego podrzucili pare przydatnych rad Miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 No na razie mi się podoba.Nic tylko powodzonka życzyć. Będę tu zaglądał i z niecierpliwością na dalsze relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Coś pięknego! Automobil rajdowy z 1938 roku!! Gratulacje za wybór tematu. Zabójcza maszyna z czasów, gdy można było jeszcze palić papierosy wszędzie, nie było telewizji (prawie) i tel. komórkowych A co do skali, to bardzo dobra, szczególnie jak postawisz przy nim jakiegoś Tiger Motha lub Buckera Jungmeistera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper0405 Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 Witam! Przerwa dość długa ale na modelowanie nie miałem zabardzo czasu. Szkoła :/ No ale coż pokazuje co zrobiłem: Sorki za jakość ale co trzeba widzieć to widać zdjęcia robione tak żeby nie było widać za duzo ubytków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 No dajesz, dajesz Już napisałem wczesniej, że samochód świetny. Teraz zobaczymy jak będzie wyglądał efekt finalny w Twoim wykonaniu - czekam niecierpliwie (mam nadzieję, że nie kolejne pół roku ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper0405 Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 raptem 4 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 raptem 4 miesiące Mr. Green No i dobrze , bo po co się spieszyć ... A jak się człowiek spieszy to nigdy nie osiągnie właściwego celu ... Fajna Audi'ca. Powodzenia w dalszych pracach Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Fajny projekt, szkoda tylko, ze nie robią ich w 1:24, to by było coś ;) Jeśli chodzi o powolne tempo to świetnie Cię rozumiem, tez nie mam czasu na modele a szkoda :/. Trzymam kciuki, może uda Ci się znaleźć sposób na regularne prace nad modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Fajny projekt, szkoda tylko, ze nie robią ich w 1:24, to by było coś ;) Robią, a konkretnie firma CMC. Są to modele gotowe, ręcznie robione w skali 1/24. Posiadają nawet najdrobniejsze detale, a smaczkiem są z pewnością ręcznie wyszywane z materiału tapicerki w kabinach. Firma ma w swojej ofercie kilka typów Auto-Unionów. Jak masz zbędne ok. 500-600zł, to możesz sobie sprawić taki model Dość często są wystawiane na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Fajnie się prezentuje. Czekam aż poskładasz go w całość Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Piter, nie wiedziałem jaka cena ani jaka firma ale sam model kiedyś w internecie widziałem. Cena jest dużo za duża ;) Większą radość dala by budowa modelu plastikowego z waloryzacją ale cóż, taka ikona sportu samochodowego na razie nie doczekała się większego zainteresowania wśród firm specjalizujących się w zestawach 1:24 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper0405 Napisano 12 Lutego 2009 Autor Share Napisano 12 Lutego 2009 Witam wszystkich! Model skończony. Całkiem fajnie sie kleił, wszystko często pasowało idealnie. Sorki że tak długo to trwało Mój pierwszy model, szaleństwa nie ma ale raczej jestem z niego zadowolony. Prosze oceniać i mówić co jest źle Pozdrawiam, Kacper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras45 Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Nieźle Kacper mogę się tylko przyczepić do tego, że wszystko w tym modelu się zlewa(niestety, taki kolor). A tak z innej beczki, wstawisz foty tego Opla Blitza ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi