Jurras Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 Witam. Od dawna jestem fanem rodzimej motoryzacji i postanowiłem zrobić coś czego nie można kupić w sklepie modelarskim , wymyśliłem sobie że zrobię coś co chociaż trochę przypomina Jelcza 315, kabina i paka powstała z patrzenia na zdjęcie i ze wspomnień z dawnych lat , więc nie ma mowy o idealnych wymiarach , podwozie i silnik " pożyczyłem" z Volvo F12. Projekt powstał w 4 dni , brakuje jeszcze napisu Jelcz , plandeki , starych tablic rejestracyjnych PLA 233B i oczywiście napisów na drzwiach PTHW Płock , które się robią w firmie reklamowej. Fotki Pozdrawiam Jurras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 Bardzo fajny projekt Tylko opony za bardzo się świecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 Moj respekt , swietnie wyglada , tylko troche nad lakierkiem bys mogł popracować , bo jest troche prześwitów . Ale tak to na kolana ludu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 Dokładnie na kolana, a co do lakieru to by się przydało parę poprawek,ale to już szczegół. Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Miód malina Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Elegancki jelonek Ci wyszedł ! Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwendacz Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 No poprostu cudo. Też jestem fanem rodzimej motoryzacji i uważam ten pomysł za bardzo oryginalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Bardzo ciekawy projekt. Szkoda tylko, że wykonanie nie stoi na wysokim poziomie. Jest kilka elementów do poprawek zwłaszcza lakierniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Trucker Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Model znakomity! wydaje mi sie troszkę wąski ale to może złudzenie tylko... Powiedz z czego zrobiłeś światła? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurras Napisano 30 Lipca 2008 Autor Share Napisano 30 Lipca 2008 Oblamówki reflektorów to tulejki od długopisu a klosz lampy to wypraska po witaminach , śmieszne co ?????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 śmieszne co ?Czy ja wiem... W modelarstwie wszystko może się przydać i chyba nic mnie już nie zaskoczy. Ale jest ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 No szcunek naprawde cudo.A model robiłeś na podstawie jakiegoś czy od podstaw sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Szacun wiekli. Podziwiam ludzi, którzy robią takie rzeźby od podstaw. Można się czepiać, że jest delikatnie zbyt kanciasty, albo że nie trzyma idealnie proporcji, ale i tak trzeba docenić, że ktoś miał ciekawą wizję włożył wiele pracy aby ją zrealizować. Co do lakieru - takie Jelcze pamiętam właśnie z lekko pofalowaną blachą i półmatowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Piękny Jelonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DoBo Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Powiem tak jest nieźle, aczkolwiek nie stosowanie się do wymiarów oryginalnego pojazdu kole w oczy. Moim zdaniem masz się czym pochwalić. Jakbyś stosował się do wymiarów to w przyszłości możesz zbudować na prawdę ciekawy model Jelcza. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi