winrich Napisano 4 Grudnia 2022 Share Napisano 4 Grudnia 2022 (edytowane) Piękna i świetnie odlana figurka od Ignis Art. Moje pierwsze podejście do tej skali. Ogromnie wymagająca. Duże przestrzenie które trzeba wypełnić kolorem i światłem. Napiepsz...em się z nią jak matka z łobuzem. Zacząłem malować jeszcze w sierpniu, w ciągu trzech tygodni trzy razy lądowała w rozpuszczalniku. Musiałem ją zostawić na jakiś czas. W między czasie pomalowałem orkowego kucharza i średniowiecznego piechociarza. Przerwa dobrze zrobiła i jakoś się udało. Myślałem, że nic gorszego od malowania brzucha mnie nie spotka, ale wtedy wchodzi moja zona cała na biało i mówi; "ta chusta to fajnie by wyglądała w kratkę". Najtrudniejsze było wyznaczenie linii na chuście - udało mi się dokonać cudu - dwie linie z jednej strony prostopadłe do siebie na końcu stawały się równoległe. Oczy za pierwszym razem wyszły o wiele lepiej niż te, które widzicie. niestety był mały uroczy zezik i wydawało mi się, że łatwo poprawię. No nie, nie udało się. Edytowane 4 Grudnia 2022 przez winrich 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gren Napisano 5 Grudnia 2022 Share Napisano 5 Grudnia 2022 Świetna. Chusta robi wrażenie podobnie jak oczy .Kurde znów wpadnę w kompleksy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 5 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2022 @gren dziękuję, ale przy tej skali oczy powinny wyjść lepiej. I jeszcze wrzucam filmik: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Grudnia 2022 Share Napisano 5 Grudnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 5 Grudnia 2022 Share Napisano 5 Grudnia 2022 Twarz bardzo dobra, płynne przejścia kolorów, jej wyraz , brwi - podobają mi się. Chusta powala, nie do odróżnienia od koca ze schroniska PTTK. Czyli świetna. Najmniej odpowiada mi malowanie brzucha, może zbyt kontrastowe. Dodatki, jak grzybki , biżu oraz mop bardzo klimatyczne. Ogółem świetna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gren Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 Dobra ,niech Ci będzie że oczy powinny być lepsze. Ale wiem że jak wyjdą mi takie oczy to będę bardzo zadowolony. Narazie 4 raz przemalowuję oczy konia i dalej daleko do końca O wykonaniu takiej chusty to nawet nie myślę. Ale kurde spróbuję jak będę w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 6 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2022 @zarukMarcinie dziękuję. 21 godzin temu, zaruk napisał: Chusta powala, nie do odróżnienia od koca ze schroniska PTTK. Można domniemywać po zawartości koszyka, że panienka pracuje w tamtejszej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi