stormag Napisano 11 Grudnia 2022 Napisano 11 Grudnia 2022 W modelu TIE fightera od Bandai mam zwichrowane odlewy paneli fotowoltaicznych (zdjęcie poniżej). Nigdy wcześniej nie próbowałem wyginać plastikowych części, a w tym przypadku mam dodatkowe obawy, czy nie uszkodzę faktury paneli. Czy macie jakieś sugestie, jak się za to zabrać? Cytuj
robertmodelarz Napisano 11 Grudnia 2022 Napisano 11 Grudnia 2022 Nic z tym już nie zrobisz, po przez próby prostowania - jeszcze bardziej popsujesz model. Wypraska za wcześnie została wyciągnięta z formy. To duży element, bez odpowiedniego kopyta i utrzymania precyzyjnej temperatury, w której tworzywo staje się plastyczne- nie dasz rady. Operacja, pod kryptonimem- DAREMNY TRUD. Cytuj
stormag Napisano 11 Grudnia 2022 Autor Napisano 11 Grudnia 2022 1 godzinę temu, robertmodelarz napisał: Nic z tym już nie zrobisz, po przez próby prostowania - jeszcze bardziej popsujesz model (...) Dzięki – lepsza brutalna prawda niż zmaltretowanie modelu do reszty Cytuj
giberes Napisano 11 Grudnia 2022 Napisano 11 Grudnia 2022 Gdyby to była żywica to ciepła/gorąca woda mogłaby pomóc, ale plastik to, tak jak robert pisze, tylko będzie gorzej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi