stormag Napisano 11 Grudnia 2022 Share Napisano 11 Grudnia 2022 W modelu TIE fightera od Bandai mam zwichrowane odlewy paneli fotowoltaicznych (zdjęcie poniżej). Nigdy wcześniej nie próbowałem wyginać plastikowych części, a w tym przypadku mam dodatkowe obawy, czy nie uszkodzę faktury paneli. Czy macie jakieś sugestie, jak się za to zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Grudnia 2022 Share Napisano 11 Grudnia 2022 Nic z tym już nie zrobisz, po przez próby prostowania - jeszcze bardziej popsujesz model. Wypraska za wcześnie została wyciągnięta z formy. To duży element, bez odpowiedniego kopyta i utrzymania precyzyjnej temperatury, w której tworzywo staje się plastyczne- nie dasz rady. Operacja, pod kryptonimem- DAREMNY TRUD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormag Napisano 11 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2022 1 godzinę temu, robertmodelarz napisał: Nic z tym już nie zrobisz, po przez próby prostowania - jeszcze bardziej popsujesz model (...) Dzięki – lepsza brutalna prawda niż zmaltretowanie modelu do reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 11 Grudnia 2022 Share Napisano 11 Grudnia 2022 Gdyby to była żywica to ciepła/gorąca woda mogłaby pomóc, ale plastik to, tak jak robert pisze, tylko będzie gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi