Adamo722 Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 (edytowane) Dla zainteresowanych Zamiana zdjęć Edytowane 28 Grudnia 2022 przez Adamo722 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 15 minut temu, Adamo722 napisał: Korzystając ze słońca kilka fotek Zdjęcia w słońcu to nie jest dobry pomysł. Zresztą chyba widzisz jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 Jak już masz tyle słońca, to spróbuj robić zdjęcia w cieniu. Brzmi to może dziwnie, ale w cieniu masz mniejszy kontrast, co ułatwi ci pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 (edytowane) Generalnie, każde jasne światło bezpośrednio padające na model będzie tworzyło brzydkie plamy cienia i nadmierny kontrast. Wszystkie niuanse kolorystyczne albo znikną albo będa nadmiernie uwypuklone. Każdy pyłek, każda nierówność powierzchni również się ujawnią. W wątku warsztatowym to jeszcze ujdzie, ale w galerii trzeba niestety się postarac ze zdjęciami. I łatwo nie jest, wiem coś o tym. Edytowane 19 Grudnia 2022 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 31 minut temu, HKK napisał: Generalnie, każde jasne światło bezpośrednio padające na model będzie tworzyło brzydkie plamy cienia i nadmierny kontrast. Bardziej chodzi o wielkości źródła światła a nie natężenie. W dużym uproszczeniu: małe źródło światła duży kontrast, duże źródło światła mały kontrast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2022 Fotograf że mnie marny ale jak mi się uda zrobić lepsze fotki postaram się je podmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 28 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2022 (edytowane) Mam nadzieję że chociaż te zdjęcia są lepsze. Przeniesiono na górę. Edytowane 28 Grudnia 2022 przez Adamo722 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 28 Grudnia 2022 Share Napisano 28 Grudnia 2022 Jest dużo lepiej. Co prawda zdjęcia niewielkie i szczegóły nie za bardzo widoczne. Ostrość też mogłaby być lepsza. Ale to raczej kwestia użytego sprzętu, więc się nie czepiam. Model prezentuje sie całkiem przyzwoicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 Gratuluję model przyciąga wzrok...fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 Bardzo ładny model. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi