Konrad-Ciba Napisano 30 Lipca 2024 Autor Napisano 30 Lipca 2024 Pierwsza warstwa. Teraz lakier i kolejna. Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 30 Lipca 2024 Autor Napisano 30 Lipca 2024 Druga warstwa. Teraz tylko ostatnia aerografem i tyle chyba. Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 31 Lipca 2024 Autor Napisano 31 Lipca 2024 Dziś pędzel. Gumy na kołach “11” i dodatki do wcześniej wspomnianego oraz “515” - będzie ich jeszcze trochę więcej. Cytuj
Evildead Napisano 31 Lipca 2024 Napisano 31 Lipca 2024 17 godzin temu, Konrad-Ciba napisał: Druga warstwa. Teraz tylko ostatnia aerografem i tyle chyba. Może nasyć ten white wash bo to chyba z anemia malowali... Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 31 Lipca 2024 Autor Napisano 31 Lipca 2024 1 minutę temu, Evildead napisał: Może nasyć ten white wash bo to chyba z anemia malowali... Przecież pisałem, że będzie ostatnia warstwa aerografem. Narazie sobie czekam aż wyschnie. Cytuj
SFModel Napisano 31 Lipca 2024 Napisano 31 Lipca 2024 Jakimi kolorami malujesz metalowe elementy/narzędzia w celu osiągnięcia efektów jak wyżej? Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 31 Lipca 2024 Autor Napisano 31 Lipca 2024 (edytowane) 52 minuty temu, SFModel napisał: Jakimi kolorami malujesz metalowe elementy/narzędzia w celu osiągnięcia efektów jak wyżej? To jakiś Rubber Black z AK3 + biel/ czerń. Zależy jaki odcień chcesz. Edytowane 31 Lipca 2024 przez Konrad-Ciba Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 4 Sierpnia 2024 Autor Napisano 4 Sierpnia 2024 Baza na narzędziach oraz detalach pędzlem i pierwsze filtry na czołgu. Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 4 Sierpnia 2024 Autor Napisano 4 Sierpnia 2024 Parę kroków dalej. Teraz wieża potem wash. Cytuj
Kalor Napisano 4 Sierpnia 2024 Napisano 4 Sierpnia 2024 Tak mocno schematycznie te czwóreczki brudzisz, nie myślałeś jakoś tego sobie urozmaicić? Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 4 Sierpnia 2024 Autor Napisano 4 Sierpnia 2024 (edytowane) 35 minut temu, Kalor napisał: Tak mocno schematycznie te czwóreczki brudzisz, nie myślałeś jakoś tego sobie urozmaicić? Nie rozumiem. Beob jest w brązowych tonach i błocie, tego drugiego zimowego już nie mam a ten będzie w odcieniach kurzu - szarym. Edytowane 4 Sierpnia 2024 przez Konrad-Ciba Cytuj
Kalor Napisano 4 Sierpnia 2024 Napisano 4 Sierpnia 2024 33 minuty temu, Konrad-Ciba napisał: Nie rozumiem. Beob jest w brązowych tonach i błocie, tego drugiego zimowego już nie mam a ten będzie w odcieniach kurzu - szarym. Chodziło mi o ślady na pochyłych płaszczyznach, pomijając ich kolory wszystkie są takie równe z góry na dół. Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 4 Sierpnia 2024 Autor Napisano 4 Sierpnia 2024 Zdjęcie z wieża i gotowymi dodatkami. Reszta jest w malowaniu. Na wieży muszę dokonać kilku korekt oraz dać filtr taki jak na kadłubie. Narazie chce pomalować gąsienicę i resztę akcesoriów. Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 5 Sierpnia 2024 Autor Napisano 5 Sierpnia 2024 Baza na gąsienicach bez weatheringu, bo ten nastąpi na końcu oraz bez efektów metalicznych. Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 5 Sierpnia 2024 Autor Napisano 5 Sierpnia 2024 Trochę “515”. Ostatnia warstwa bieli na wieży. Już więcej mi się dziś nie chce. Widać różnicę pomiędzy wieżą a kadłubem. Oryginalny pojazd jest praktycznie cały biały. U mnie ten kamuflaż lekko prześwituje i nie będę kłamać, że efekt był zamierzony. Zrobiłem preshading XF-63, potem postshading mieszkanką zgaszonej bieli i czystym białym XF-2. Jutro będę działać tak samo z kadłubem, tylko w dolnych partiach pewnie dorzucę preshading z czerni. Pomalowałem też koła po stronie wewnętrznej oraz gąsienice mieszkanką szarych odcieni. Zamówiłem maski na oznaczenia. Krzyż belkowy na 90% powinien być czerwony - Sergiusz mi już maski tnie. Jutro działam dalej. 3 Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 6 Sierpnia 2024 Autor Napisano 6 Sierpnia 2024 Dziś sobie postanowiłem odpocząć. Ale to nie znaczy, że na warsztacie nic się nie działo. 15 minut i mam km wraz ze skrzynkami od Master - świetny produkt. Malowanie wkrótce. Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 6 Sierpnia 2024 Napisano 6 Sierpnia 2024 No cudeńka się tu kleją........ cudeńka .... Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 6 Sierpnia 2024 Autor Napisano 6 Sierpnia 2024 Dzieki. Kolejnym pomysłem jest maskowanie z gałęzi. Jest to wyrób gotowy Mantisa - bardzo lubię te produkty. Jedynie pewnie delikatnie podkoloruje te drzewka. Bardzo fajnie ożywia to moją kolekcję na półce. 1 Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 6 Sierpnia 2024 Autor Napisano 6 Sierpnia 2024 Ktoś podpowie jakich klamer w druku 3D użyć do tego modelu? 1 Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 7 Sierpnia 2024 Autor Napisano 7 Sierpnia 2024 Tak wygląda preshading przed warstwą bieli. 1 Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 7 Sierpnia 2024 Autor Napisano 7 Sierpnia 2024 Tu finito. Tera koła i firanki. 1 Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 7 Sierpnia 2024 Super Moderator Napisano 7 Sierpnia 2024 Ad klamer ja bym dał wczesne. Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 8 Sierpnia 2024 Autor Napisano 8 Sierpnia 2024 Dziękuję. Popatrzę za jakimiś zestawami. Dziś jakiś nudny ten dzień. Skończyłem malować bazę na gąsienicach i w sumie tyle. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi