Konrad-Ciba Napisano 30 Lipca Autor Share Napisano 30 Lipca Pierwsza warstwa. Teraz lakier i kolejna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 30 Lipca Autor Share Napisano 30 Lipca Druga warstwa. Teraz tylko ostatnia aerografem i tyle chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 31 Lipca Autor Share Napisano 31 Lipca Dziś pędzel. Gumy na kołach “11” i dodatki do wcześniej wspomnianego oraz “515” - będzie ich jeszcze trochę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 31 Lipca Share Napisano 31 Lipca 17 godzin temu, Konrad-Ciba napisał: Druga warstwa. Teraz tylko ostatnia aerografem i tyle chyba. Może nasyć ten white wash bo to chyba z anemia malowali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 31 Lipca Autor Share Napisano 31 Lipca 1 minutę temu, Evildead napisał: Może nasyć ten white wash bo to chyba z anemia malowali... Przecież pisałem, że będzie ostatnia warstwa aerografem. Narazie sobie czekam aż wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 31 Lipca Share Napisano 31 Lipca Jakimi kolorami malujesz metalowe elementy/narzędzia w celu osiągnięcia efektów jak wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 31 Lipca Autor Share Napisano 31 Lipca (edytowane) 52 minuty temu, SFModel napisał: Jakimi kolorami malujesz metalowe elementy/narzędzia w celu osiągnięcia efektów jak wyżej? To jakiś Rubber Black z AK3 + biel/ czerń. Zależy jaki odcień chcesz. Edytowane 31 Lipca przez Konrad-Ciba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 1 Sierpnia Autor Share Napisano 1 Sierpnia Narty gotowe. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 2 Sierpnia Autor Share Napisano 2 Sierpnia Gotowe. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 4 Sierpnia Autor Share Napisano 4 Sierpnia Baza na narzędziach oraz detalach pędzlem i pierwsze filtry na czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 4 Sierpnia Autor Share Napisano 4 Sierpnia Parę kroków dalej. Teraz wieża potem wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia Tak mocno schematycznie te czwóreczki brudzisz, nie myślałeś jakoś tego sobie urozmaicić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 4 Sierpnia Autor Share Napisano 4 Sierpnia (edytowane) 35 minut temu, Kalor napisał: Tak mocno schematycznie te czwóreczki brudzisz, nie myślałeś jakoś tego sobie urozmaicić? Nie rozumiem. Beob jest w brązowych tonach i błocie, tego drugiego zimowego już nie mam a ten będzie w odcieniach kurzu - szarym. Edytowane 4 Sierpnia przez Konrad-Ciba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia 33 minuty temu, Konrad-Ciba napisał: Nie rozumiem. Beob jest w brązowych tonach i błocie, tego drugiego zimowego już nie mam a ten będzie w odcieniach kurzu - szarym. Chodziło mi o ślady na pochyłych płaszczyznach, pomijając ich kolory wszystkie są takie równe z góry na dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 4 Sierpnia Autor Share Napisano 4 Sierpnia Zdjęcie z wieża i gotowymi dodatkami. Reszta jest w malowaniu. Na wieży muszę dokonać kilku korekt oraz dać filtr taki jak na kadłubie. Narazie chce pomalować gąsienicę i resztę akcesoriów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 5 Sierpnia Autor Share Napisano 5 Sierpnia Baza na gąsienicach bez weatheringu, bo ten nastąpi na końcu oraz bez efektów metalicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 5 Sierpnia Autor Share Napisano 5 Sierpnia Trochę “515”. Ostatnia warstwa bieli na wieży. Już więcej mi się dziś nie chce. Widać różnicę pomiędzy wieżą a kadłubem. Oryginalny pojazd jest praktycznie cały biały. U mnie ten kamuflaż lekko prześwituje i nie będę kłamać, że efekt był zamierzony. Zrobiłem preshading XF-63, potem postshading mieszkanką zgaszonej bieli i czystym białym XF-2. Jutro będę działać tak samo z kadłubem, tylko w dolnych partiach pewnie dorzucę preshading z czerni. Pomalowałem też koła po stronie wewnętrznej oraz gąsienice mieszkanką szarych odcieni. Zamówiłem maski na oznaczenia. Krzyż belkowy na 90% powinien być czerwony - Sergiusz mi już maski tnie. Jutro działam dalej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 6 Sierpnia Autor Share Napisano 6 Sierpnia Dziś sobie postanowiłem odpocząć. Ale to nie znaczy, że na warsztacie nic się nie działo. 15 minut i mam km wraz ze skrzynkami od Master - świetny produkt. Malowanie wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 6 Sierpnia Share Napisano 6 Sierpnia No cudeńka się tu kleją........ cudeńka .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 6 Sierpnia Autor Share Napisano 6 Sierpnia Dzieki. Kolejnym pomysłem jest maskowanie z gałęzi. Jest to wyrób gotowy Mantisa - bardzo lubię te produkty. Jedynie pewnie delikatnie podkoloruje te drzewka. Bardzo fajnie ożywia to moją kolekcję na półce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 6 Sierpnia Autor Share Napisano 6 Sierpnia Ktoś podpowie jakich klamer w druku 3D użyć do tego modelu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 7 Sierpnia Autor Share Napisano 7 Sierpnia Tak wygląda preshading przed warstwą bieli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 7 Sierpnia Autor Share Napisano 7 Sierpnia Tu finito. Tera koła i firanki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Sierpnia Super Moderator Share Napisano 7 Sierpnia Ad klamer ja bym dał wczesne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 8 Sierpnia Autor Share Napisano 8 Sierpnia Dziękuję. Popatrzę za jakimiś zestawami. Dziś jakiś nudny ten dzień. Skończyłem malować bazę na gąsienicach i w sumie tyle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi