Konrad-Ciba Napisano 19 Stycznia Autor Share Napisano 19 Stycznia Baza na gąsienicach. Czarny, biały i ciemny brąz jakiś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 19 Stycznia Autor Share Napisano 19 Stycznia Przesiadka na akryl i cztery farby bazy, na płachtach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 20 Stycznia Autor Share Napisano 20 Stycznia Małe malowanie na osłonach. OFFik. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 20 Stycznia Autor Share Napisano 20 Stycznia Parę kolorów akrylu na tej skrzynce narzędziowej. Ta biel jest pod jakieś brudzenie. Będę wykańczać olejną. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 21 Stycznia Autor Share Napisano 21 Stycznia Przygotowywałem pod ciapanie jakieś drobnoustrojowe pierdoły i koła do trzech czwórek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Dobry bajzel. Do którego to? Planujesz jakaś podstawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 21 Stycznia Autor Share Napisano 21 Stycznia To na Beoba sobie myślałem ale nie jest powiedziane, że dam wszystko. Narazie to po prostu pomaluje a jakiś model napewno się znajdzie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 23 Stycznia Autor Share Napisano 23 Stycznia W między czasie kaw, wczesnego ranka trochę przy wieży wyrównałem na WZ.34. Wstawiłem tam zagięte blaszki z puszki, dzięki którymi mogę regulować oś osadzenia wieży. Wzorując się na zdjęciach, stożek nie był przyległy do górnej płyty dosyć blisko, starałem się to jakoś odwzorować. Myślę, że przy paru objazdach farby wokół otworu oraz pod wieżą będzie w miarę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 23 Stycznia Autor Share Napisano 23 Stycznia Wyprowadzony z gabloty. Gotowy na podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 23 Stycznia Autor Share Napisano 23 Stycznia Składałem jeszcze dziś ostatnie elementy na czołgu kierowania ogniem, białej “201” w czerni. Dobranoc. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia Masa dziś już była gotowa do czegokolwiek a zaś sam spaw przerobiłem, różnymi takimi na szef po odlewie. Jest dosyć filigranowy. Musze zobaczyć jak to wyglada po podkładzie i ewentualnie nanieść jeszcze korekty faktury odlewu przy tych obrzeżach. Jak wszystko będzie dobrze przystąpię do lakierowania warstw a potem do odmalowywania tego wszystkiego. Wywierciłem spbie też otwór strzelniczy, karcerujac od środka grubość pancerza. Mam jakiś łańcuszek z PW, muszę tylko poszukać jak ta zaślepka w ogóle wyglądała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia 4 godziny temu, Konrad-Ciba napisał: . Mam jakiś łańcuszek z PW, muszę tylko poszukać jak ta zaślepka w ogóle wyglądała. Mniej więcej tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia Dziekuje! A to jest gdzieś do kupienia? Tam był łańcuszek czy linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia https://agtom.eu/zestawy-do-modeli/314324-aber-35-212-pz-754-kv-2-cz1-trump.html?srsltid=AfmBOop1w6lXAUQV6qdz3gP6CNSE3oknMqgR4oYuZelLbbz9Vhf9pttl Tylko trochę drogo wyjdzie, ale idź tym tropem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia Nie mam ani KW ani takich zasobów na kupno jednego dynksa do Teciaka. Potem na giełdzie popytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Stycznia Super Moderator Share Napisano 24 Stycznia wiertarka/wkrętarka kawałek ramki i 2 min i masz... no dobra żarcik 5 minut 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia No pewnie zrobię. Tymczasem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 25 Stycznia Autor Share Napisano 25 Stycznia Wczoraj półmaraton dziś luzik. Miłego weekendu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 29 Stycznia Autor Share Napisano 29 Stycznia Dobry wieczór, z tej strony dnia. Po sześciu godzinach pora na jakiś odpoczynek. Udało się, nareszcie, wywiercić wszystkie otwory na Pz. IV Ausf. J Last co było dosyć trudne. Jestem mega zadowolony z tego etapu, który jest za mną. Teraz mogę tylko dodawać resztę części i kolejna czwórka będzie gotowa do podkładu. Oczywiście brakuje kilku pomniejszych dodatków ale w trakcie pracy wszystko się ogarnie. Dodatkowo odstawiłem pewnie wyroby nikotynowe oraz powiązane. Na niemieckim Ferraro z lufą, musiałem zamienić koła napędowe, wcześniej dostosowując otwory sworznia. Te koła z Dragon były dobre pewnie po dłuższym czyszczeniu, odwiert zrobiłem w mniejszym czasie. Dodałem także kilka części. Na zdjęciu widoczne są części po pierwszej fazie czyszczenia; w mojej nomenklaturze hałturowej. Porobiłem na koniec coś przy StuG III 0 - series. Postępy znikome, doszły błotniki. Musiałem nadrabiać i usztywniać połamane zawieszenie. Miałem mega ochotę na montaż/ klejenie. Jutro coś będę znowu pewnie działać. Dobrej nocy. https://i.imgur.com/4ztCqZ7.jpeg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 2 Lutego Autor Share Napisano 2 Lutego Choroba mnie dopadła to sobie dłubie coś powoli. Trochę elementów przy V oraz BefPz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego Dawno nie robiłem filtrów akrylem. Starałem się odwzorować coś w stylu efektu deszczu. Nie wiem czy teraz sobie malować olejem czy robić zimowy kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 4 Lutego Autor Share Napisano 4 Lutego Trochę bieli na nadbudówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego (edytowane) No na razie to nie bardzo, jak już symulujesz zmywalną białą, to zróżnicuj to bardziej , różne szerokości zamiatania mopem, szmata ,etc..., więcej nieładu, grubości farby itd Edytowane 4 Lutego przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 4 Lutego Autor Share Napisano 4 Lutego Nie, tak mi się podoba. Malowanie kół skończone. Teraz biel na reszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego (edytowane) Ja tylko mówię co widzę, jak panele po szerokości miały niecały metr to nikt by tak prosto pędzla/mopa,szmaty równiutko nie prowadził przez metr, no ale teraz nowe foty wrzuciłeś to git Edytowane 4 Lutego przez Evildead 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi