Skocz do zawartości

Na warsztacie 1/35

Konrad-Ciba

Rekomendowane odpowiedzi

W między czasie kaw, wczesnego ranka trochę przy wieży wyrównałem na WZ.34. Wstawiłem tam zagięte blaszki z puszki, dzięki którymi mogę regulować oś osadzenia wieży. Wzorując się na zdjęciach, stożek nie był przyległy do górnej płyty dosyć blisko, starałem się to jakoś odwzorować. Myślę, że przy paru objazdach farby wokół otworu oraz pod wieżą będzie w miarę ok.   

pkDAa2T.jpeg
msLlePh.jpeg

6OD7tXY.jpeg

Masa dziś już była gotowa do czegokolwiek a zaś sam spaw przerobiłem, różnymi takimi na szef po odlewie. Jest dosyć filigranowy. Musze zobaczyć jak to wyglada po podkładzie i ewentualnie nanieść jeszcze korekty faktury odlewu przy tych obrzeżach. Jak wszystko będzie dobrze przystąpię do lakierowania warstw a potem do odmalowywania tego wszystkiego. Wywierciłem spbie też otwór strzelniczy, karcerujac od środka grubość pancerza. Mam jakiś łańcuszek z PW, muszę tylko poszukać jak ta zaślepka w ogóle wyglądała. 

ZGYMHO5.jpeg

p2stocx.jpeg
vvNtsyX.jpeg

Dobry wieczór, z tej strony dnia. 
Po sześciu godzinach pora na jakiś odpoczynek. Udało się, nareszcie, wywiercić wszystkie otwory na Pz. IV Ausf. J Last co było dosyć trudne. Jestem mega zadowolony z tego etapu, który jest za mną. Teraz mogę tylko dodawać resztę części i kolejna czwórka będzie gotowa do podkładu. Oczywiście brakuje kilku pomniejszych dodatków ale w trakcie pracy wszystko się ogarnie. Dodatkowo odstawiłem pewnie wyroby nikotynowe oraz powiązane. 😎 Na niemieckim Ferraro z lufą, musiałem zamienić koła napędowe, wcześniej dostosowując otwory sworznia. Te koła z Dragon były dobre pewnie po dłuższym czyszczeniu, odwiert zrobiłem w mniejszym czasie. Dodałem także kilka części. Na zdjęciu widoczne są części po pierwszej fazie czyszczenia; w mojej nomenklaturze hałturowej. Porobiłem na koniec coś przy StuG III 0 - series. Postępy znikome, doszły błotniki. Musiałem nadrabiać i usztywniać połamane zawieszenie. Miałem mega ochotę na montaż/ klejenie. Jutro coś będę znowu pewnie działać. 
Dobrej nocy.

https://i.imgur.com/4ztCqZ7.jpeg

DSC02689.jpeg

DSC02688.jpeg

DSC02687.jpeg

DSC02686.jpeg

• Like 2

Napisano (edytowane)

No na razie to nie bardzo, jak już symulujesz zmywalną białą, to zróżnicuj to bardziej , różne szerokości zamiatania mopem, szmata ,etc..., więcej nieładu, grubości farby itd

Edytowane przez Evildead

Napisano (edytowane)

Ja tylko mówię co widzę, jak panele po szerokości miały niecały metr to nikt by tak prosto pędzla/mopa,szmaty równiutko nie prowadził przez metr, no ale teraz nowe foty wrzuciłeś to git

qcs4mnQ.jpeg

Edytowane przez Evildead
  • Like 2