bhanf Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 Witam Znacie może jakiś sposób na rozklejenie starego modelu plastikowego. Nie wiem teraz jakim klejem był klejony ale jakimś najprostszym modelarskim. Pozdrawiam Cytuj
TomaszDudek Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 To go raczej go nie rozkleisz klej taki nadtapia plastik i łączy części ze sobą podobnie jak spawanie ,jeśli kleiłeś klejem ca np. super glue kret pomoże. Cytuj
bożo wpożo Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 Można delikatnie nożykiem rozcinać , ale nic dobrego z tego nie będzie . A po co rozklejać i jaki model chcesz rozklejać ? Cały czy tylko jakąś część ? Cytuj
Juras Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 Proponuje kąpiel w ciepłej wodzie max 35 stopni ja to kiedys stosowałem i dawało to jakiś rezultat ale bez machanicznej ingerencji i tak sie nie obę dzie Cytuj
Mieszko Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 Daj do cleanluxu na 2 dni i szczoteczką przejedzieć co jakiś czaś Ca rozwali. Cytuj
bhanf Napisano 8 Sierpnia 2008 Autor Napisano 8 Sierpnia 2008 To jest Renault Magnum AE solo+przyczepka składany chyba z 7 lat temu, teraz znalazłem go gdzieś w piwnicy i chce go odnowić i złożyć porządniej niż za młodu:). Dzisiaj po lekkich operacjach z nożykiem bardzo dużo części sama odpadała ale najgorzej będzie z małymi częściami i kabiną. Chcę to wszystko rozebrać na jak najdrobniejsze części i złożyć i pomalować dokładniej. Czyli mówicie całość włożyć do kreta lub cleanluxu i przy okazji farba też zejdzie? PS. Ma ktoś może jakieś części do tej ciężarówki. Cytuj
cloner16 Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 Możesz użyć zmywacza Wamodu, ja tak całego swojego Golden Hinda rozklejałem i zmywałem ,przy okazji lakier ze stołu zmyłem.jest on jednak drogi a kret czasami plastik topi(poszukaj na necie takich przypadków),wamod zmywa farbę i klej,strasznie śmierdzi,polewasz część do rozklejenia i czekasz na efekt parę minut.Potem starą szczoteczką. Cytuj
Mieszko Napisano 9 Sierpnia 2008 Napisano 9 Sierpnia 2008 Mi cleanlux farbe odrywa w 3 godziny(akrylowe). Cytuj
bożo wpożo Napisano 9 Sierpnia 2008 Napisano 9 Sierpnia 2008 A nie lepiej kupić sobie drugi model i skleić ? Cytuj
bhanf Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Napisano 9 Sierpnia 2008 To w co najlepiej go włożyć -Kret -Cleanlux -wamod A nie lepiej kupić sobie drugi model i skleić ? Nie ma już tego modelu zapewne w sprzedaży, ale i tak wolę tego zreperować. Cytuj
Mieszko Napisano 9 Sierpnia 2008 Napisano 9 Sierpnia 2008 Daj na 2 dni do cleanluxu i czekaj na efekt plastiku nie rozpusci nawet po miesiącu! A z kretem różnie bywa. Cytuj
bhanf Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Napisano 9 Sierpnia 2008 Ok dzięki tak też zrobię, najwyżej do kreta pójdzie:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi