bhanf Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Witam Znacie może jakiś sposób na rozklejenie starego modelu plastikowego. Nie wiem teraz jakim klejem był klejony ale jakimś najprostszym modelarskim. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 To go raczej go nie rozkleisz klej taki nadtapia plastik i łączy części ze sobą podobnie jak spawanie ,jeśli kleiłeś klejem ca np. super glue kret pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Można delikatnie nożykiem rozcinać , ale nic dobrego z tego nie będzie . A po co rozklejać i jaki model chcesz rozklejać ? Cały czy tylko jakąś część ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juras Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Proponuje kąpiel w ciepłej wodzie max 35 stopni ja to kiedys stosowałem i dawało to jakiś rezultat ale bez machanicznej ingerencji i tak sie nie obę dzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Daj do cleanluxu na 2 dni i szczoteczką przejedzieć co jakiś czaś Ca rozwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bhanf Napisano 8 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2008 To jest Renault Magnum AE solo+przyczepka składany chyba z 7 lat temu, teraz znalazłem go gdzieś w piwnicy i chce go odnowić i złożyć porządniej niż za młodu:). Dzisiaj po lekkich operacjach z nożykiem bardzo dużo części sama odpadała ale najgorzej będzie z małymi częściami i kabiną. Chcę to wszystko rozebrać na jak najdrobniejsze części i złożyć i pomalować dokładniej. Czyli mówicie całość włożyć do kreta lub cleanluxu i przy okazji farba też zejdzie? PS. Ma ktoś może jakieś części do tej ciężarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Możesz użyć zmywacza Wamodu, ja tak całego swojego Golden Hinda rozklejałem i zmywałem ,przy okazji lakier ze stołu zmyłem.jest on jednak drogi a kret czasami plastik topi(poszukaj na necie takich przypadków),wamod zmywa farbę i klej,strasznie śmierdzi,polewasz część do rozklejenia i czekasz na efekt parę minut.Potem starą szczoteczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Mi cleanlux farbe odrywa w 3 godziny(akrylowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 A nie lepiej kupić sobie drugi model i skleić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bhanf Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2008 To w co najlepiej go włożyć -Kret -Cleanlux -wamod A nie lepiej kupić sobie drugi model i skleić ? Nie ma już tego modelu zapewne w sprzedaży, ale i tak wolę tego zreperować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Daj na 2 dni do cleanluxu i czekaj na efekt plastiku nie rozpusci nawet po miesiącu! A z kretem różnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bhanf Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Ok dzięki tak też zrobię, najwyżej do kreta pójdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi