jonathan Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 (edytowane) Jakiś czas temu ruszyło mnie by zrobić chińską wersję T-54 w skali 1/72. Projekt wszedł w życie i w międzyczasie jedna z firm wydała żywiczny model. Ponieważ prace były już zaawansowane ruszyłem z tematem. Za podstawę posłużył model Ammo T-54B Na pierwszy ogień poszła inna tylna ściana wanny: Zmieniona została także górna płyta Później usunąłem wszelkie, chwyty, liny, narzędzia i inne zbędne elementy Edytowane 10 Stycznia 2023 przez jonathan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 10 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2023 (edytowane) Później przyszła pora na małą kosmetykę Uchwyty lin, przewody paliwowe, uchwyty zbiorników paliwa Uchwyty włazów Oraz inne duperele Przyozdobić także należało tylną płytę Małe zmiany także zaszły z przodu Edytowane 10 Stycznia 2023 przez jonathan 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 Ciekawie, ciekawie, mi to się podoba jak ktoś chce robić więcej niż z pudełka, wiadomo nie ma lekko, trzeba siedzieć kilka godzin ale robota na pewno satysfakcjonująca, niepowtarzalność w tym hobby jest najciekawsza, a wszelka waloryzacja to klucz do tego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 Z tego co widzę to jeszcze powinieneś wymienić klapy nad silnikiem i filtrem na wczesne wpuszczane w panceż bez tego płaskownika na około. Oraz powinny się obie otwierać do tyłu a nie jak teraz jedna w bok jedna do tyłupozdrawiam OLO. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 11 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2023 8 godzin temu, OLO napisał: Z tego co widzę to jeszcze powinieneś wymienić klapy nad silnikiem i filtrem na wczesne wpuszczane w panceż bez tego płaskownika na około. Oraz powinny się obie otwierać do tyłu a nie jak teraz jedna w bok jedna do tyłupozdrawiam OLO. No właśnie tu mam najmniej pewności. Fotek za wiele nie ma. Można posiłkować się modelem takoma. Zawiasy najwyżej przeniosę (chociaż po założeniu wieży i tak tego nie widać), a ramkę się usunie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 11 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2023 14 godzin temu, Evildead napisał: Ciekawie, ciekawie, mi to się podoba jak ktoś chce robić więcej niż z pudełka, wiadomo nie ma lekko, trzeba siedzieć kilka godzin ale robota na pewno satysfakcjonująca, niepowtarzalność w tym hobby jest najciekawsza, a wszelka waloryzacja to klucz do tego A dopiero co ktoś pisał że w 72 się nie da W sumie na warsztacie jest też kilka 35... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 11 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2023 Zaczęły się też prace nad wieżą Całość zdobi lufa rodzimego producenta - MicroWorldTG 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek74 Napisano 12 Stycznia 2023 Share Napisano 12 Stycznia 2023 Miodzio. Z niecierpliwością oczekuję dalszego ciągu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2023 Prace piwoli ida do przodu... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 16 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2023 (edytowane) Bazowe kolory Edytowane 16 Stycznia 2023 przez jonathan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 A tam w tle przykleił się jugoslowianski Stuart? Taki z pakiem, czy flakiem? Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 16 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2023 38 minut temu, PrzemekW napisał: A tam w tle przykleił się jugoslowianski Stuart? Taki z pakiem, czy flakiem? Pozdrawiam, Przemek Dokladnie tak. Tutaj wersja z flakiem Z pakiem w trakcie projektow i prac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek74 Napisano 18 Stycznia 2023 Share Napisano 18 Stycznia 2023 Cudo- poproszę więcej warsztatów w Twoim wykonaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 18 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2023 5 godzin temu, tomek74 napisał: Cudo- poproszę więcej warsztatów w Twoim wykonaniu. Kilka tu bylo. Chyba Tiran 4 Nie wrzucalem T-62 a tam tez rroche dlubania bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 25 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2023 Ostatnio troche brak czasu. Weszla na razie pierwsza warstwa farb olejnych 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 25 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2023 10 minut temu, bulik58 napisał: 1. Fajny ci ten irakijczyk wychodzi, 2. czy wiesz moze po co montowano ta rure na dachu? Wystepuje na wielu zdjeciach choc nie wszystkie pojazdy ja posiadaja , 3. podobne pytanie dotyczy tego elementu na tylnej plycie , tego elementu nie widzialem na zadnej fotce. 1. A dziękuję 2. Wydaje mi się ze jest to tylko jakaś osłona okablowania. w tej wersji na wieży znajduje się trochę więcej elektroniki niż na ruskiej prawersji 3. Nie mam pojęcia, ale występuje na wielu pojazdach. Nie widziałem tego na pojazdach dowodzenia. Ogólnie, ile pojazdow nie widze, to kazdy sie rozni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 26 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2023 9 godzin temu, bulik58 napisał: 1. Dzieki bardzo za zdjecia ,patrzac na ta fotke odnioslem wrazenie iz ta rurka jest znacznie nizej, i sam sie zamotalem. 2. Te pojazdy opisane sa jako tajlandzie , teraz widac wyraznie iz jest to oslona przewodow do tylnych lamp z obu stron. 3. Wersji uzywanych przez Irak bylo wiecej , ja wiem o T-69 II, T-69 IIA ,T-69 IIC , ten ponizej to wersja T-69 IIC z odprowadzeniem spalin przez te rurki do przodu pojazdu.natomiast ta na wiezy wystepowala wedlug zdjec glownie we wersji IIC 1. Złudzenie optyczne. Znajduje się zaraz za skosem... tylko jego cześć jest z innego materiału i rzeczywiście zanim pojawił się podkład bądź kolor wyglądało to inaczej 2. Których u mnie jeszcze nie ma 3. Wersja B i C była wersją dowódczą właśnie. Z tylu znajdowało się dodatkowe okablowanie i telefon polowy. Posiadał również inny typ anteny, i dodatkowe zasilanie. Różnica miedzy B a C to rodzaj radia. Dla wersji B radiotelefon typu 889 i radio typu 892, dla wersji C dwa radiotelefony Typ 889. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 W sumie zostala mala kosmetyka. Kilka kabli, swiatelek, reflektor, kilka dodatkow. Projekt w sumie zakonczony 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi