Bodziek Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Witam. Jak nazwa tematu mówi przeprowadzam renowację MANA. Kupiłem go jakieś 3 miesiące temu i kleiłem na szybkiego żeby zobaczyć jak będzie wyglądać. Jak się okazało to był mój błąd ponieważ model nie wyszedł za ładnie, wszędzie miałem ślady kleju itp. Tak więc postanowiłem go odbudować jeszcze raz Oto kilka fotek: Zacznę od okładki kartonu która wygląda tak: Po rozebraniu kabiny: To również kilka części z zewnątrz jak i również wewnątrz kabiny: Przednia część kabiny sklejona z Globem i zaszpachlowane łączenie nad szybą: Zbiornik który został pomalowany już drugi raz, teraz zrobię tylko opaski chromowane i czarny korek wlewu: Mam również pomalowane siodło i schodki ale schną na strychu także nie mam jak zrobić zdjęcia Proszę o wyrozumiałość ponieważ to jest mój pierwszy modelu i już remontowany Dziś planuję dokleić prawą część kabiny i może zaszpachlować (szparki). Wkrótce więcej fotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Bak weż pomaluj te obejmy na srebrno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Bak weż pomaluj te obejmy na srebrno. he ? No ja trzymam kciuki żeby Ci sie udało . Jaki planujesz lakierek ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodziek Napisano 10 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Na kabinie chciałem dać biały a zderzaczek zrobić czarny i myślę że chyba tak zrobię. Bartini juz zrobiłem chromowane obejmy ale dzięki za przypomnienie. I wczoraj miałem mały wypadek i musiałem pomalować atrape na srebrno, co bardzo brzydko wygląda ale tego już się nie da naprawić: D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Sierpnia 2008 Super Moderator Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Witam. A ramę, błotniki, itp? Będziesz też malował, czy zostawicz to tak jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba J. Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Malujesz aero, czy sprayami ? gdyby brakowało jakiejś części zapraszam, mam na sprzedaż złom Po- MANowy. No i jeśli kabina biała a zderzak czarny.. może by tak kupić spray motipa do zderzaków.. ładny efekt by był... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodziek Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Kuba maluje sprayami i wiem o tym spraju motipa tato mój ma bo kiedyś malował takie zadrapania na zderzaku w TGA u siebie i jest prawie idealny kolor jak w realnym manie także napewno nim pomaluje. Jawkers nie będę malował ramy i błotników bo to mi sie wszystko ładnie trzyma i nie opłaca mi się malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_ Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Tak samo jak bym ja powiedział (przy sklejaniu mojej scani) nie będę malował tej częsci bo nie ma sensu...A jednak JEST! Jak chcesz mieć ładnie to pomęcz sie i pomaluj -Ja swój silnik malowałem 2 dni ! nakładałem spokojnie warstwy i efekt jak dla mnie jest bardzo zadowalający ;) (nie tylko silnik -ale dałem przykład ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodziek Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Właśnie dziś wysłałem pieniądze do Kuby i mam nadzieje że części do mana przyjdą mi szybko Także w przyszłym tygodniu wrzucę jakieś fotki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi