StanLog Posted August 9, 2008 Share Posted August 9, 2008 A więc czas zacząć robić jedną z historii . Na wstępie chcę od razu zaznaczyć, że budowa nie będzie szybko iść z powodu godzin pracy (10-18), ale lepiej tak niż wcale . Zastanawiam się nad kolorem "rekina" i myślę nad czarnym albo krwistym czerwonym. Może byście doradzili jaki . Prosiłbym również Was Kolegów o jakieś ciekawe zdjęcia tego modelu (chodzi mi o komorę silnika, wnętrze i nadwozie). Ja nie mam zbytnio czasu szperania z wyżej wymienionego powodu. Z góry dziękuje za wszelkie pomoce . Obecnie zostały połączone połówki silnika i , pomalowany wentylator, i cały układ pasków. PS. Jutro postaram się dać jakieś zdjęcia. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted August 9, 2008 Share Posted August 9, 2008 Zastanawiam się nad kolorem "rekina" i myślę nad czarnym albo krwistym czerwonym. Oba kolory świetnie pasują do tego modelu:) Trochę fotek silników: i wnętrza: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccrriiss Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 Jak narazie podziwiam zbiory zdjęciowe Andrzeja.Widać że jest przygotowany na każdą okazję A co do modelu to żeczywiście oba kolorki ładnie się prezentują na nim ładnie.Ale ja bym jeszcze proponował taki niebieski,jak tu występuje na fotkach które przedstawił Andrzej.Ten kolorek mi się zawsze podobał Pozdrawiam ccrriiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszDudek Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 Czarna wygląda super. Powodzenia w budowie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuen Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 Polecam farby firmy Gunze z serii C do kupienia w kraju: http://www.gunze.pl/go/_category/?idc=id_14&order=1&page=1&producer_id=0&record_row=long&lang=pl albo tu: http://www.modelcentrum.pl/go/_category/index.php?idc=452_109 Ja kupuję tu: http://www.luckymodel.com/scale.aspx?department=PAINT&paintbrand=GU&painttype=EN taniej i większy wybór Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanLog Posted January 21, 2009 Author Share Posted January 21, 2009 A no witam po mojej długiej przerwie spowodowanej pracą za granicą . Trochę podłubałem przy autku. Od razu mówię, że nie robiłem żadnego okablowania silnika . Jedynie co, to chcę w podłodze użyć Flocka, ale nie wiem jakim klejem go nałożyć Parę fotek: Pozdrawiam i przepraszam za tak duże opóźnienia w temacie moim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartini Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Na razie jest ok.Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raben Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Wszystko bardzo fajnie, a co do flocku to mi się zdaje że chyba wikol był by dobry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanLog Posted January 23, 2009 Author Share Posted January 23, 2009 Mała aktualizacja . Postanowiłem do czarnej karoserii wrzucić złote felgi Tak się prezentuje silnik na ramie W ruch poszło także wnętrze, niestety jakoś tak dziwnie farba się nałożyła na schowek... A tu przymiarka na sucho. Częściowo już pokryłem wnętrze flokiem. W rzeczywistości lepiej widać te kolory. Muszę sprawdzić opcje w aparacie czy ktoś mi czegoś nie pozmieniał. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartini Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Bardzo ładne wnętrze.Ta farba na schowku rzeczywiście jakaś taka. Powodzenia w dalszych pracach! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuen Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Na schowku chyba przebija farba wcześniejsza... Szkoda, że nie usunąłeś napisów z podłogi Poza tym - bardzo fajnie - zapowiada się fajny model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanLog Posted January 26, 2009 Author Share Posted January 26, 2009 wnętrze zrobione już 2 dni temu, ale nie miałem czasu wrzucić zdjęć... Ogólnie jestem z dotychczasowych postępów zadowolony. Teraz jak będę miał czas to do malowania pójdzie buda. Pozdrawiam Aha sorry za reklamę jednego z produktów, ale nie chce mi się już drugi raz pstrykać fotek :P . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raben Posted January 26, 2009 Share Posted January 26, 2009 Wnętrze wygląda bardzo fajnie zwłaszcza srebrne wstawki i wyflockowany tył Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanLog Posted January 27, 2009 Author Share Posted January 27, 2009 Aha i dzięki raben za podpowiedź z klejem. Okazał się świetny dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raben Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 Nie ma sprawy ważne, że pomogłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts