StanLog Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 A więc czas zacząć robić jedną z historii . Na wstępie chcę od razu zaznaczyć, że budowa nie będzie szybko iść z powodu godzin pracy (10-18), ale lepiej tak niż wcale . Zastanawiam się nad kolorem "rekina" i myślę nad czarnym albo krwistym czerwonym. Może byście doradzili jaki . Prosiłbym również Was Kolegów o jakieś ciekawe zdjęcia tego modelu (chodzi mi o komorę silnika, wnętrze i nadwozie). Ja nie mam zbytnio czasu szperania z wyżej wymienionego powodu. Z góry dziękuje za wszelkie pomoce . Obecnie zostały połączone połówki silnika i , pomalowany wentylator, i cały układ pasków. PS. Jutro postaram się dać jakieś zdjęcia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Zastanawiam się nad kolorem "rekina" i myślę nad czarnym albo krwistym czerwonym. Oba kolory świetnie pasują do tego modelu:) Trochę fotek silników: i wnętrza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Jak narazie podziwiam zbiory zdjęciowe Andrzeja.Widać że jest przygotowany na każdą okazję A co do modelu to żeczywiście oba kolorki ładnie się prezentują na nim ładnie.Ale ja bym jeszcze proponował taki niebieski,jak tu występuje na fotkach które przedstawił Andrzej.Ten kolorek mi się zawsze podobał Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Czarna wygląda super. Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Polecam farby firmy Gunze z serii C do kupienia w kraju: http://www.gunze.pl/go/_category/?idc=id_14&order=1&page=1&producer_id=0&record_row=long&lang=pl albo tu: http://www.modelcentrum.pl/go/_category/index.php?idc=452_109 Ja kupuję tu: http://www.luckymodel.com/scale.aspx?department=PAINT&paintbrand=GU&painttype=EN taniej i większy wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanLog Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 A no witam po mojej długiej przerwie spowodowanej pracą za granicą . Trochę podłubałem przy autku. Od razu mówię, że nie robiłem żadnego okablowania silnika . Jedynie co, to chcę w podłodze użyć Flocka, ale nie wiem jakim klejem go nałożyć Parę fotek: Pozdrawiam i przepraszam za tak duże opóźnienia w temacie moim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Na razie jest ok.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Wszystko bardzo fajnie, a co do flocku to mi się zdaje że chyba wikol był by dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanLog Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Mała aktualizacja . Postanowiłem do czarnej karoserii wrzucić złote felgi Tak się prezentuje silnik na ramie W ruch poszło także wnętrze, niestety jakoś tak dziwnie farba się nałożyła na schowek... A tu przymiarka na sucho. Częściowo już pokryłem wnętrze flokiem. W rzeczywistości lepiej widać te kolory. Muszę sprawdzić opcje w aparacie czy ktoś mi czegoś nie pozmieniał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Bardzo ładne wnętrze.Ta farba na schowku rzeczywiście jakaś taka. Powodzenia w dalszych pracach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Na schowku chyba przebija farba wcześniejsza... Szkoda, że nie usunąłeś napisów z podłogi Poza tym - bardzo fajnie - zapowiada się fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanLog Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 wnętrze zrobione już 2 dni temu, ale nie miałem czasu wrzucić zdjęć... Ogólnie jestem z dotychczasowych postępów zadowolony. Teraz jak będę miał czas to do malowania pójdzie buda. Pozdrawiam Aha sorry za reklamę jednego z produktów, ale nie chce mi się już drugi raz pstrykać fotek :P . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Wnętrze wygląda bardzo fajnie zwłaszcza srebrne wstawki i wyflockowany tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanLog Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 Aha i dzięki raben za podpowiedź z klejem. Okazał się świetny dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Nie ma sprawy ważne, że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi