skikut87 Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Wczoraj wreszcie przyszedł mi model Marder III Ausf.M model jest rewelacyjnie wykonany i śmiało mogę powiedzieć ze o polecam Jednak mam pytanie nie ma ktoś jakiś zdjec silnika do tego pojazdu głownie chodzi mi o okablowanie i o wnętrze przedziału bojowego z góry dziękuje. Na razie postęp prac wygląda tak Z braku odpowiedzi na mój post pomalowałem i porobiłem silnik według jedynych zdjec jakie miałem silnika z hetzera mając nadzieje ze te silniki za wiele się nie różniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Może Pomoże to ten sam silnik http://images.google.pl/images?um=1&hl=pl&lr=&q=hetzer+engine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2008 dzięki bardzo za tego linka znalazłem tam parę ciekawych rzeczy mam nadzieje ze jeszcze dziś wrzucę tu zdjęcia przedziału silnikowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Przedział silnikowy wreszcie ukończony wyszło tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykko Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Bardzo podoba mi się malowanie silnika-jest bardzo realistyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Dzięki Posłuchałem Twojej rady Seb i zainwestowałem trochę w farby artystyczne i faktycznie się nimi dobrze packa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 17 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2008 kolejny przedział gotowy nie dopieszczałem go tak bardzo jak silnik bo i tak będzie go mało widać mam nadziej ze się spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Podoba się podoba... Mam ytanie czy używałeś suchego pędzla przy malowaniu silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 17 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2008 nie nie używałem suchego pędzla jest to połączenie 3 farb akrylowych Vallejo plus metalizer i rdza którą sam robię z szczotek metalowych do mycia garów a na koniec przejechałem wszo umbra palona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Przez weekend dokonałem takich postępów i teraz mam dylemat jak okablować radio?? możne ktoś z was wie i drugie które już powoli się zbliża jak go pomalować myślę nad zimowym kamo lub nad pojazdem zdobytym przez anglików Tu znalazlem sympatyczne foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 nareszcie po dwóch dniach malowania i cieniowania dotarłem do takiego momentu żółty kolor wyszedł na fotkach trochę przekłamany ale mimo wszytko mam nadzieje ze się będzie podobać bo ja na razie więcej z niego nie mam zamiaru wyciągać by nie przesadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Jest baaardzo syto i baaardzo mi się podoba Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Bardzo fajnie, teraz czas na pigmenty. One wykończą w szczególności podłogę przejazdu bojowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 23 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2008 dokładnie o co Ci chodzi Seb??? bo ja mam zamiar ta podłogę troszkę potraktować rdza i delikatnie gdzie nie gdzie przejechać jasnym dygitalizerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 lekka rdza w miejscu obić nie zaszkodzi a pomoże. Pigmenty spowodują dodatkowo efekt nawarstwionego kurzu, wyschniętego i pokruszonego błota który na pewno się tam musiał znajdować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 23 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2008 i tu z tym kurzem i błotem chyba sie wstrzymam ponieważ zastanawiam się nad malowaniem zimowym a zdobycznym pojazdem który służył we Włoszech wiec ten cały syfik będzie albo ciemny i ,,mokry,, albo suchy i jasny tak czy siak spróbuje zrobić użytek z pigmentu miga dark mud i cieni tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 jasne - nie musisz tego robić teraz. Po wyborze opcji se ostatecznie zdecydujesz. Pamietaj o kolejności od jasnego do ciemnego - ta kolejnosć ułatwi ci prace i zwiększy realizm. hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 23 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2008 dzięki za rade a mam pytanko co możesz mi polecić za chemie do brudzenia bo i tak wcześniej czy później muszę sobie ja nabyć a dobrze by było teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Puszczę ci na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 24 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2008 Buda po złożeniu i przybrudzeniu rdza mam nadzieje ze dobrze mi idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Bardzo realistycznie Ci to wnętrze wychodzi. A jak je będziesz maskował do malowania kadłuba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 25 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2008 założę osłonę działa a resztę postaram się zakleić taśmami i mam nadzieje ze się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Właśnie skończyłem kleić mardera z tamiya tylko tego z taką śmieszną nadbudówką na środku ,czeka na malowanie twoja relacja bardzo mi w tym pomoże czekam na dalsze postepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi