limerick Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Witam. Jako że się odrobiłem, i zaopatrzyłem w nowy model, czas zacząć nową relację. Będzie to okręt Hms Nelson, plus blaszki tom`a modelworksa. Skala modelu to 1/600. Będzie to mój drugi model. Spróbuje go skleić w miarę czysto, i ładnie pomalować, bez brudzenia i nanoszenia jakichkolwiek śladów eksploatacji. Liczę na waszą pomoc, która na pewno się przyda w trakcie budowy modelu. http://images25.fotosik.pl/264/849ad2298b7bb466.jpg' alt='849ad2298b7bb466.jpg'> pozdrawiam limerick[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 nietypowa skala, z chęcią popatrzę na relację z blaszkami tej firmy nie miałem jeszcze okazji pracować, jak pierwsze wrażenia (z wyglądu)? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limerick Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Witam blaszki robią wrażenie bardzo delikatnych, ale są super wykonane, mam małe pytanko bo w zestawie owych blaszek jest jakiś dziwny reling, tzn ma 4 poprzeczki niestety nie ma nóżek, i nie jestem pewny czy będzie trzeba zbędne poprzeczki wycinać aby uzyskać potrójny reling taki właśnie jak ma być, jakby nie było wiadomo o co chodzi pstryknę fotkę. Co do skali, wchodząc do sklepu nie maiłem za dużego wyboru, i nie chciałem też strasznego maleństwa, blaszki natomiast udało mi się dokupić tylko i jedynie u Toma, (dostałem katalog na ten rok), jakby ktoś coś potrzebował proszę pytać sprawdzę. pozdrawiam limerick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Przypuszczam, że skrajna poprzeczka relingu służy do przyklejenia owego do pokładu, co zapewne ma spowodować, iż będzie się pewniej trzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Z ciekawością będę się przyglądał pracom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 niektóre firmy w swoich relingach dają dolną poprzeczkę w celu łatwiejszego montażu relingu do pokładów, czy tak jest lepiej to kwestia gustu, sam przeważnie ją odcinam Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limerick Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 Witam. mało czasu mam ostatnio na modelowanie, ale powoli do przodu, skleiłem kadłub, gdzie niegdzie musiałem użyć szpachli, (po przerzuceniu się z wamodu na tamiyę powiem, że luks mi sie nią robiło), pokład pomalowany, w kolorze zgodnym z instrukcją, teraz czas na relingi, i malowanie kadłuba. http://images24.fotosik.pl/276/0700a5f1d080ac15.jpg' alt='0700a5f1d080ac15.jpg'> pozdrawiam limerick. cdn. miarę możliwości czasowych.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi