Rafly Napisano 26 Lutego 2023 Share Napisano 26 Lutego 2023 Witam, ma ktos jakieś doświadczenia z takim połączeniem? Pomalowałem XF szarym cały model, zaczynam psikać satunowym lakierem i farba chyba pęka bo pojawiają się drobne białe kropki. Może za dużo w jednej sesji nałożyłem, złe rozcieńczenie? Lakier nakładam: 10 Vallejo Mecha Satin : 10 Vallejo airbrush thiner : 3 Vallejo Airbrush improver. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafly Napisano 27 Lutego 2023 Autor Share Napisano 27 Lutego 2023 Gdzieś przeczytałem, że na matowe tamki nie zaleca się nakładać lakieru tamki, czy to prawda? Jeśli tak to jaki lakier satynowy byście polecili? HELP, nie piszcie, ze spieprzyłem cały model przez to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafly Napisano 27 Lutego 2023 Autor Share Napisano 27 Lutego 2023 Czy moze lakier poliuretanowy byłby wybawieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 27 Lutego 2023 Share Napisano 27 Lutego 2023 (edytowane) 30 minut temu, Rafly napisał: na matowe tamki nie zaleca się nakładać lakieru tamki, czy to prawda U mnie się nic nie dzieje, jest Ok. Kiedyś matowy lakier akryl Model Mastera zrobił mi biały model. Edytowane 27 Lutego 2023 przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi