Rodman Napisano 1 Marca 2023 Share Napisano 1 Marca 2023 (edytowane) Cześć Wszystkim, Wróciłem do sklejania po długiej przerwie, i stwierdzam że średnio mi to idzie, więc przychodzę do Was, może się czegoś nowego nauczę. Skończyłem ostatnio BF110e Zdaje sobie sprawę jaka amatorka zaszła przy szybkach, jakim cudem ja tego nie zabezpieczyłem, do dziś się zastanawiam. Generalnie na Konstruktywna krytykę liczę Dziękuję z góry Podkład- Spray noname Farby-Humbrol Acrylic Pędzel- Winsor&Newton 667 angled. 10mm, drobniejsze detake- artstudio (prawdopodobnie jakaś chińszczyzna) Finish: błyszczący Pledge(taki sidolux) Matowy Winsor&Newton "matt UV varnish" Panel liner-AMMO acrylic wash Weathering-Winsor&Newton oil+ white spirit Napotkałem kilka problemów podczas budowy, może ktoś poradzi magiczny sposób. Maluję pędzlem wszystkie warstwy oprócz podkładu ofc, problem pojawia się kiedy po nałożeniu i washa, muszę położyć końcową warstwę. Okrutnie się toto rozmywa i zostawia smugi. Generalnie preferowałbym nie kupować sprayu przynajmniej zanim nie zejdę z tego co mam w butelce. Jak narazie nie planuje przerzucać się na aero, bo to jednak wydatek rzędu pewnie kilka stów, bo zakładam że chińczyka za 50 zeta się nie opyla. I jeszcze jedno jeśli można, jak mi się model nie spasuje powinienem użyć wypełnienia, używacie tych markowych czy jest opcja jak z sidoluxem? Pozdrawiam Edytowane 2 Marca 2023 przez Rodman zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 1 Marca 2023 Share Napisano 1 Marca 2023 To jeszcze zdjęcia wklej tak, żeby je był widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rodman Napisano 1 Marca 2023 Autor Share Napisano 1 Marca 2023 Właśnie o to chodzi że jak chce dodać url, to mi okieno świeci na czerwono i nie dodaje niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 1 Marca 2023 Share Napisano 1 Marca 2023 Ładuj prosto z dysku lub kliknij na zdjęcie PPM i kopiuj odnośnik do obrazu, a potem wklej do postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi