SAGITARIUS Napisano 20 Stycznia 2006 Napisano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Witam Chciałbym przedstawić in-box modelu, który właśnie nabyłem. Model FORD GT40 - Mk II - Le Mans 1966 Firma Fujimi HISTORIC CAR SERIES NO.10 Skala 1/24 Model zawiera - 56 części z białego tworzywa, - 24 z tworzywa przeźroczystego, - 11 elementów w formie blaszki fototrawionej, - 4 opony gumowe + 8 kołeczków do mocowania kół - arkusz kalkomanii - arkusz suchej kalkomanii z napisami na ogumienie - arkusik materiału na wykonanie pasów kierowcy - instrukcję montażu Elementy są bardzo ładnie i precyzyjnie odwzorowane, niestety posiadają sporo małych i niedokuczliwych nadlewek. Prostota konstrukcji oraz podział elementów w ramkach, nie powinien sprawić problemu ze złożeniem nawet początkującemu modelarzowi. Elementy przeźroczyste są dobrej jakości, bez zniekształceń i przebarwień struktury materiału. Model możemy wykonać w dwóch wariantach. GT40P - 1047 ( red madoer - białe pasy, nr startowy 3 ) - prowadzony przez - Dan Gurney / Jerry Grant z teamu Shelby American GT40P - 1031 ( metallic blue - żółta osłona przodu, białe pasy, nr startowy 6 ) - prowadzony przez - Mario Andretti / Lucien Bianchi z teamu Holman & Moody Model postanowiłem zrobić w wariancie prezentowanym na pudełku - czerwony z białymi pasami i nr startowym 3. Przepraszam za słabą jakość zdjęć, robiłem je na fali uniesienia zakupem nowego modelu, przy sztucznym świetle. Postępy z budowy będę relacjonował na bieżąco w odpowiednim dziale. Edytowane 20 Stycznia 2006 przez Gość Cytuj
gulus Napisano 20 Stycznia 2006 Napisano 20 Stycznia 2006 Masz jakąś fotkę, jakby wyglądał z żółtym przodem? Cytuj
SAGITARIUS Napisano 20 Stycznia 2006 Autor Napisano 20 Stycznia 2006 Tutaj jest w nagłówku ... pędzi jako 2-gi Na inne zdjęcie jeszcze nie trafiłem Maszyna w malowaniu, które będę robił http://www.gt40.org.uk/Le%20Mans/images/1047-02.JPG Cytuj
SAGITARIUS Napisano 23 Stycznia 2006 Autor Napisano 23 Stycznia 2006 Masz jakąś fotkę, jakby wyglądał z żółtym przodem? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi