SAGITARIUS Napisano 20 Stycznia 2006 Share Napisano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Witam Chciałbym przedstawić in-box modelu, który właśnie nabyłem. Model FORD GT40 - Mk II - Le Mans 1966 Firma Fujimi HISTORIC CAR SERIES NO.10 Skala 1/24 Model zawiera - 56 części z białego tworzywa, - 24 z tworzywa przeźroczystego, - 11 elementów w formie blaszki fototrawionej, - 4 opony gumowe + 8 kołeczków do mocowania kół - arkusz kalkomanii - arkusz suchej kalkomanii z napisami na ogumienie - arkusik materiału na wykonanie pasów kierowcy - instrukcję montażu Elementy są bardzo ładnie i precyzyjnie odwzorowane, niestety posiadają sporo małych i niedokuczliwych nadlewek. Prostota konstrukcji oraz podział elementów w ramkach, nie powinien sprawić problemu ze złożeniem nawet początkującemu modelarzowi. Elementy przeźroczyste są dobrej jakości, bez zniekształceń i przebarwień struktury materiału. Model możemy wykonać w dwóch wariantach. GT40P - 1047 ( red madoer - białe pasy, nr startowy 3 ) - prowadzony przez - Dan Gurney / Jerry Grant z teamu Shelby American GT40P - 1031 ( metallic blue - żółta osłona przodu, białe pasy, nr startowy 6 ) - prowadzony przez - Mario Andretti / Lucien Bianchi z teamu Holman & Moody Model postanowiłem zrobić w wariancie prezentowanym na pudełku - czerwony z białymi pasami i nr startowym 3. Przepraszam za słabą jakość zdjęć, robiłem je na fali uniesienia zakupem nowego modelu, przy sztucznym świetle. Postępy z budowy będę relacjonował na bieżąco w odpowiednim dziale. Edytowane 20 Stycznia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 20 Stycznia 2006 Share Napisano 20 Stycznia 2006 Masz jakąś fotkę, jakby wyglądał z żółtym przodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 20 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2006 Tutaj jest w nagłówku ... pędzi jako 2-gi Na inne zdjęcie jeszcze nie trafiłem Maszyna w malowaniu, które będę robił http://www.gt40.org.uk/Le%20Mans/images/1047-02.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 23 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2006 Masz jakąś fotkę, jakby wyglądał z żółtym przodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 23 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2006 KOLEJNE PLANOWANE GT40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi