welna Napisano 30 Marca 2023 Napisano 30 Marca 2023 Mam pytanie, z czego może wynikać łuszczenie emalii revella po zastosowaniu na nich lakieru ts13? Problem pojawił się u mnie dwukrotnie i nie wiem co na to poradzić, w przyszłości planuję się przerzucić na jakieś lakiery do aerografu, ale przynajmniej ten model chciałbym skończyć bez konieczności zamawiania kolejnych rzeczy z internetu. Wie ktoś jak zabezpieczyć się przed takim łuszczeniem i jak odratować sytuację gdy się pojawi? Cytuj
_OldMan_ Napisano 30 Marca 2023 Napisano 30 Marca 2023 46 minut temu, welna napisał: Wie ktoś jak zabezpieczyć się przed takim łuszczeniem i jak odratować sytuację gdy się pojawi? Nie kłaść lakieru na emalię. Cytuj
welna Napisano 30 Marca 2023 Autor Napisano 30 Marca 2023 12 minut temu, _OldMan_ napisał: Nie kłaść lakieru na emalię. O, dzięki nie miałem o tym zielonego pojęcia, a tak zapytam na przyszłość, jak najlepiej malować karoserie samochodu, żeby potem była też możliwość wypolerowania tego? Bo z tego co wiem to lakiery z akrylami też nie współpracują. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi