welna Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 Mam pytanie, z czego może wynikać łuszczenie emalii revella po zastosowaniu na nich lakieru ts13? Problem pojawił się u mnie dwukrotnie i nie wiem co na to poradzić, w przyszłości planuję się przerzucić na jakieś lakiery do aerografu, ale przynajmniej ten model chciałbym skończyć bez konieczności zamawiania kolejnych rzeczy z internetu. Wie ktoś jak zabezpieczyć się przed takim łuszczeniem i jak odratować sytuację gdy się pojawi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 46 minut temu, welna napisał: Wie ktoś jak zabezpieczyć się przed takim łuszczeniem i jak odratować sytuację gdy się pojawi? Nie kłaść lakieru na emalię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
welna Napisano 30 Marca 2023 Autor Share Napisano 30 Marca 2023 12 minut temu, _OldMan_ napisał: Nie kłaść lakieru na emalię. O, dzięki nie miałem o tym zielonego pojęcia, a tak zapytam na przyszłość, jak najlepiej malować karoserie samochodu, żeby potem była też możliwość wypolerowania tego? Bo z tego co wiem to lakiery z akrylami też nie współpracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi