dabthor Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam, jestem w trakcie budowy dioramy: Włochy 1944 - 1945. Spotkanie zabłąkanego HG Division z 2nd SAS Regiment gdzieś z jednym z miast północnych Włoch. Pierwsza moja prośba Chciałbym położyć podkład na wszystkie elementy tzn droge, dom, mur i teraz nie wiem jakiej farby najlepiej użyć tzn jakiego odcienia i jakiej firmy bedzie najlepsza do takiego zadnia? Jeżeli pytanie jest zbyt ogólne prosze o informacje doprecyzuje to Oglnie chce położyć podkład ale nie wiem jak sie do tego zabrać Dzięki za rady. http://images47.fotosik.pl/3/bb3e8b0826c705d9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Wszystko zależy od tego jak będziesz malował dalej,jeśli aero to od odcieni ciemniejszych do jaśniejszych-droga-brązy,żółcie-kolory pastelowe,od biedy można używać piasku i pozostawić go w naturalnym kolorze,poszukaj na forum,generalnie cieniowanie budynków i innych akcesorii do dioram nie różni się niczym od pancerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dabthor Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Sadze ze wieszkość bedzie aero pozniej napewno przejde na pedzelki by dopracować szczegóły. Dom bedzie miał pewnie 3 kolory : pomarańczowe sciany białe ozdoby a z pod tynku pewnie piaskowe cegły... Mur obok chce by był czerwony a droga jakas taka pewnie szarawa Wiec oglnie pomalować wszystko jakims ciemnym szarym kolorem...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi