dabthor Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Witam, jestem w trakcie budowy dioramy: Włochy 1944 - 1945. Spotkanie zabłąkanego HG Division z 2nd SAS Regiment gdzieś z jednym z miast północnych Włoch. Pierwsza moja prośba Chciałbym położyć podkład na wszystkie elementy tzn droge, dom, mur i teraz nie wiem jakiej farby najlepiej użyć tzn jakiego odcienia i jakiej firmy bedzie najlepsza do takiego zadnia? Jeżeli pytanie jest zbyt ogólne prosze o informacje doprecyzuje to Oglnie chce położyć podkład ale nie wiem jak sie do tego zabrać Dzięki za rady. http://images47.fotosik.pl/3/bb3e8b0826c705d9.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wałachowski Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Wszystko zależy od tego jak będziesz malował dalej,jeśli aero to od odcieni ciemniejszych do jaśniejszych-droga-brązy,żółcie-kolory pastelowe,od biedy można używać piasku i pozostawić go w naturalnym kolorze,poszukaj na forum,generalnie cieniowanie budynków i innych akcesorii do dioram nie różni się niczym od pancerki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dabthor Posted August 21, 2008 Author Share Posted August 21, 2008 Sadze ze wieszkość bedzie aero pozniej napewno przejde na pedzelki by dopracować szczegóły. Dom bedzie miał pewnie 3 kolory : pomarańczowe sciany białe ozdoby a z pod tynku pewnie piaskowe cegły... Mur obok chce by był czerwony a droga jakas taka pewnie szarawa Wiec oglnie pomalować wszystko jakims ciemnym szarym kolorem...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts