Panzer Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Przedstawiam kolejny model z mojej kolekcji. Jest to zmodernizowany stalin z grupy wojsk czerwonych w byłym NRD z roku 1958-ego. Model firmy Trumpeter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) na pierwszy rzut okiem bardzo ładny Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 wygląda jak prawdziwy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 No jak prawdziwy. Wydawać by się mogło, że przed chwilą stał gdzieś jako pomnik bo nawet farba z kół nie starta. :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Chyba go niczym nie waloryzowałeś Te zabrudzenia też jakoś mało widoczne, model wydaje mi się monotonny. Podoba mi się faktura wieży czołgu pewnie robiłeś ją surfacerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 No jak prawdziwy. Wydawać by się mogło, że przed chwilą stał gdzieś jako pomnik bo nawet farba z kół nie starta. :| To fakt z tą farbą na kołach. Zakładam jednak że czołg stał na tz. ZN czyli zapasie nienaruszalnym. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Chyba go niczym nie waloryzowałeś Te zabrudzenia też jakoś mało widoczne, model wydaje mi się monotonny. Podoba mi się faktura wieży czołgu pewnie robiłeś ją surfacerem Wieży poświęciłem faktycznie trochę czasu. Co do brudzenia jakoś nie za bardzo lubię błocić raczej brudzę eksploatacyjnie. Wylany olej ślady od szmat itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 to dobrze że farba z kół nie zdarta bo ten pojazd nie brał udziału w wojnie a takie pojazdy są w miarę zadbane!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Mhm... a farba ściera się tylko na wojnie. W czasie pokoju natomiast załogi malują po każdej jeździe powierzchnie jezdne kół stalowych. Taaak... chyba było coś w temacie w regulaminie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Cóż, monotonny jak Zimna Wojna. Ale taka to już uroda takich malowań. A co to jest "grupa wojsk czerwonych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Nie wiem czy akurat kamo jest dobrze dobra, ale model mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Cóż, monotonny jak Zimna Wojna. Ale taka to już uroda takich malowań.A co to jest "grupa wojsk czerwonych"? Kolego rzelu. Po II wojnie w naszym kraju stacjonowała tz. Północna Grupa Wojsk Armii Radzieckiej coś ok. 50-80 tysięcy czerwonych żołnierzyków a w byłym NRD stacjonowała Zachodnia Grupa czyli pierwszy rzut strategiczny na wypadek W. Ja zrobiłem skrót czyli grupa czerwonych. Nic tylko historia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Nie wiem czy akurat kamo jest dobrze dobra, ale model mi sie podoba. Co do koloru to wzorowałem się na prawdziwym JS-ie u siebie w muzeum w szkole pancernej w Poznaniu. Jest naprawdę taki nijaki. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Bardzo ładny czołg. Wygląda tak jak wglądać powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Mhm... a farba ściera się tylko na wojnie. W czasie pokoju natomiast załogi malują po każdej jeździe powierzchnie jezdne kół stalowych. Taaak... chyba było coś w temacie w regulaminie. kolega jager27 miał zapewne na myśli że podczas wojny czołgi są używne prawie nieustannie natomiast w czasie pokoju o wiele rzadziej. poza tym w twojej wypowiedzi wyczuwam nutkę złośliwości pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi