bsnt3k Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 jak w tytule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 (edytowane) Hasegawa w lipcu wydaje wznowienie Akagi w tej skali, więc nasze sklepy sprowadzą przy okazji i te blaszki Edytowane 15 Maja 2023 przez Dudzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 To nie jest takie proste, Hasegawa (nie tylko zresztą ona) wznawia model, ale niekoniecznie wznawia przy tej okazji zestawy dodatkowe. Nie tak dawno wyszło Akagi w pudle "Battle of Midway", a ten zestaw się nie pojawił. Ogólnie spora ilość PE do japońskich okrętów jest trudno dostępna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 16 Maja 2023 Autor Share Napisano 16 Maja 2023 Brakuje w sklepach dużo zestawów fototrawionych wydanych w pudle. Pozostałe są dostępne. Nie wiem jaką różnicę im to robi wznawiać je razem z modelami ale najwidoczniej jest jakiś problem. Czym się różni akagi z Midway od wersji podstawowej? Plot czy coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 16 Maja 2023 Share Napisano 16 Maja 2023 Nie jest tak, że wszystkie "małe" zestawy z Hasegawy są dostępne. Raz są raz nie. Jeszcze gorzej jest z tymi z Fujimi, nawet na zachodnich forach o tym pisano, A te pudełkowe w niektórych przypadkach zostały wydane tylko raz z pierwszą edycją. Same firmy muszą je zamawiać u poddostawców, być może przy dzisiejszych kosztach materiałów, robocizny itd. ich cena musiałaby by pójść mocno w górę i w tym jest jakiś problem (?). Z tego co wiem samymi częściami Akagi się nie różni. Tam nie było żadnych upgrejdów uzbrojenia od Pearl Harbor do Midway. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 16 Maja 2023 Share Napisano 16 Maja 2023 Jest na allegro cały zestaw razem z modelem i innymi waloryzacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 16 Maja 2023 Autor Share Napisano 16 Maja 2023 45 minut temu, sjr napisał: Jest na allegro cały zestaw razem z modelem i innymi waloryzacjami Mam już akagi więc w grę wchodzi sam zestaw uzupełniający. Pytałem kiedyś tego sprzedawcę czy sprzeda sam zestaw i oczywiście się nie zgodził. Też bym tak zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 16 Maja 2023 Share Napisano 16 Maja 2023 Jedyna alternatywa jeżeli chodzi o kratownice to zestaw SSMODEL 350304, dostępny z resztą również w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi