Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Hasegawa w lipcu wydaje wznowienie Akagi w tej skali, więc nasze sklepy sprowadzą przy okazji i te blaszki :) 

Edytowane przez Dudzio
Napisano

To nie jest takie proste, Hasegawa (nie tylko zresztą ona) wznawia model, ale niekoniecznie wznawia przy tej okazji zestawy dodatkowe.  Nie tak dawno wyszło Akagi w pudle "Battle of Midway", a ten zestaw  się nie pojawił. Ogólnie spora ilość PE do japońskich okrętów jest trudno dostępna.

• Like 1
Napisano

Brakuje w sklepach dużo zestawów fototrawionych wydanych w pudle. Pozostałe są dostępne. Nie wiem jaką różnicę im to robi wznawiać je razem z modelami ale najwidoczniej jest jakiś problem.

Czym się różni akagi z Midway od wersji podstawowej? Plot czy coś więcej?

Napisano

Nie jest tak, że wszystkie "małe" zestawy z Hasegawy są dostępne. Raz są raz nie. Jeszcze gorzej jest z tymi z Fujimi, nawet na zachodnich forach o tym pisano, A te pudełkowe w niektórych przypadkach zostały wydane tylko raz z pierwszą edycją.  Same  firmy muszą je zamawiać u poddostawców, być może przy dzisiejszych kosztach materiałów, robocizny itd. ich cena musiałaby by pójść mocno w górę i w tym jest jakiś problem (?).

Z tego co wiem samymi częściami Akagi się nie różni. Tam nie było żadnych upgrejdów uzbrojenia od Pearl Harbor do Midway.

Napisano

Jest na allegro cały zestaw razem z modelem i innymi waloryzacjami

Napisano
45 minut temu, sjr napisał:

Jest na allegro cały zestaw razem z modelem i innymi waloryzacjami

Mam już akagi więc w grę wchodzi sam zestaw uzupełniający. Pytałem kiedyś tego sprzedawcę czy sprzeda sam zestaw i oczywiście się nie zgodził. Też bym tak zrobił.

Napisano

Jedyna alternatywa jeżeli chodzi o kratownice to  zestaw SSMODEL 350304, dostępny z resztą również w PL.