3w94 Napisano 18 Maja 2023 Share Napisano 18 Maja 2023 Cześć Mam problem ze złożeniem, po czyszczeniu, nowego aerografu Fine Art 180x. Nie jestem w stanie prawidłowo włożyć zaznaczonej na zdjęciu blaszki. Na starych filmach na YT blaszka jest połączona z elementem nr 1, dzięki czemu złożenie było proste. Obecnie ten element jest luźny, przez co ustawienie go prawidłowo wewnątrz, a następnie wkręcenie elementu nr 1 wydaje się wręcz niemożliwe. Czy ktoś z kolegów, koleżanek, którzy używają taki aerograf ma jakiś patent na to, jak to złożyć? Próbowałem dziesiątki razy i niestety blaszka zawsze ostatecznie ustawia się nieprawidłowo. Z góry dziękuję za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 18 Maja 2023 Share Napisano 18 Maja 2023 (edytowane) https://youtu.be/kAAG7ivXXWY?t=153 - chociaż ja mam grube paluchy i robię to pęsetą Edytowane 18 Maja 2023 przez blackriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3w94 Napisano 18 Maja 2023 Autor Share Napisano 18 Maja 2023 Dzięki. Będę próbował. Do 999 razy sztuka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 18 Maja 2023 Share Napisano 18 Maja 2023 Też miewam z tym problem ,penseta i cierpliwość i daję rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Maja 2023 Share Napisano 18 Maja 2023 Trzymaj blaszkę pęsetą języczek, przenoszący wychylenie spustu na ruch igłyi wkręcaj część nr 1 ze sprężyną - kwestia wprawy. To jedna z lepszych i tanich kopii IWATY z tą różnicą , że ma dyszę bez gwintu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3w94 Napisano 19 Maja 2023 Autor Share Napisano 19 Maja 2023 Udało się. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 (edytowane) Fajnie, niech służy długo i bezproblemowo. Edytowane 19 Maja 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi