imt Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Na dzień dzisiejszy na rynku jest kilka modeli tego myśliwca. Revell, Zvezda, ICM, Condor - który z nich jest najlepszy. Może to jedne wypraski a tylko różne pudełka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Na dzień dzisiejszy na rynku jest kilka modeli tego myśliwca. Revell, Zvezda, ICM, Condor - który z nich jest najlepszy. Może to jedne wypraski a tylko różne pudełka? To jeden i ten sam model, nie daj sobie wmówić, że to różne wypraski. Niestety nie wszystkie modele prezentują ten sam poziom niektóre f-my mają strasznie dobite formy pierwotnie wydane przez Zvezde. PS. Zestawy mogą się też różnić uzbrojeniem jednak podstawowe komponenty są te same. Ja kupiłem edycje Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristof Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Zdecydowanie polecam model Revella (przepak Zvezdy). Model jest bardzo dobrze wykonany , czytelna instrukcja montażu , posiada w zestawie bardzo dobre kalki lepsze niż Zvezda , jednak jest trochę droższy. Jeśli zaś chodzi o Mig-a 31 firm ICM i Condor to w przypadku tej drugiej firmy bo akurat z tym modelem miałem do czynienia zdecydowanie odradzam zakup. Są to inne wypraski niż (Zvezda/Revell) i dużo gorzej wykonane. Niewiele wiem o modelu ICM ale podejrzewam,że to te same wypraski co Condor. Już na samym początku klejenia zdyskwalifikowałem ten model.Za nic nie mogłem wkleić kokpitu w kadłub nic tam nie pasuje a dysz wylotowych silników lepiej nie oglądać. Po tym niemiłym rozczarowaniu postanowiłem kupić model Revella i jest to jak dla mnie najlepszy model tego samolotu w tej skali Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Mimo, że modele różnią się na wypraskach to i tak mają wspólny rodowód. Niestety jednemu jak i drugiemu dużo bakauje. Na rynku są dostępne 2 zestawy blaszek Parta dla Miga-31. To tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Znalazłem taką recenzję modelu ICM http://www.internetmodeler.com/2006/january/first-looks/icm_mig31.php Konkurencji nie widziałem to i nie mam do czego porównać. Jakby toś z Was mógłby na to "rzucić okiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=1473 w pudle Revella http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=3705 w pudle ICMu jak widać różne rzeczy pakują. Ja i tak proponuje zakup Revella dobry plastik, świetne kalki i piękne pudełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Odradzam condora to masakra jest do zvezdy się będę przymierzał dajcie znać jak to się lepi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Proponuje ponizsza lekture: http://www.fortunecity.com/meltingpot/portland/971/Inbox/k-m/mig-31-condor-i.htm Wynika z niej ze Zvezda i Condor to dwie rozne sprawy. Z niemieckiego Modellversium znowu, ze niby ICM przerobil stare formy Zvezdy i tak oto powstal ten nowo pakowany ICM. Niebardzo w to wierze, ale pewien nie jestem. Fakt, ze w ICM wystapily dwa MiG-31 w przeciagu ostatnich lat. Revell= Zvezda ICM= Condor i jeszcze cos innego to raczej odpowiada aktualnej sytuacji. Dodatkowo chyba Condora pakuje, pakowalo tez KoPro (gdzies widzialem I-Box). Oceny obydwu modeli sa raczej przychylne choc nie prezentuja one poziomu Tamiya czy Hasegawa. Nic lepszego nie ma, na razie na rynku. Metlik z tymi przepakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi