Lipa Napisano 27 Maja 2023 Share Napisano 27 Maja 2023 Witam. Drugi samolocik mojej epoki modelarskiego renesansu. Model pełen zdrad. Musiałem kupić drugi zestaw by poprostować swoje partactwo. Malując robiłem wszystko by urozmaicić ten, smutny jak psa dupa, ciemny kolor. Można mieszać z błotem lub z TYM drugim w podobnym kolorze. No nic, może następny będzie lepszy. Przynajmniej dobrze się bawiłem przy malowaniu. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 27 Maja 2023 Share Napisano 27 Maja 2023 Hellcat wyszedł całkiem fajnie. Polakieruj go tylko, żeby się błyszczał jak psie j….. to będziesz mieć do kompletu z tym smutkiem, no i bliżej historycznej prawdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 27 Maja 2023 Autor Share Napisano 27 Maja 2023 Był satynowy. Dodałem matu bo aparat nie łapał pracy, którą włożyłem w malowanie. Choć może lepsze byłoby stwierdzenie, że fotograf ze mnie ch.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 27 Maja 2023 Share Napisano 27 Maja 2023 W oryginale stosowana do jednobarwnego kamuflażu farba ANA 623 Glossy Sea Blue była błyszcząca. Po za tym nie jest źle, podobają mi się wypłowienia za wydechami i jeśli można jak je robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 29 Maja 2023 Autor Share Napisano 29 Maja 2023 Wszystko aerografem czyli nihil novi. Zacząłem na etapie preshadingu. Na koniec jeszcze raz podmalowałem białym, żeby uzyskać cień i zróżnicowanie ale spaliny jakoś to wszystko przytłumiły. Ogólnie z malowania jestem tak w 70% zadowolony. Nie jest zle ale mogło być zdecydowanie lepiej. Mało brakowało i znowu bym wszystko zamalował i całe misterne planowanie i kombinowanie by szlag trafił jak przy F4F. Tu jest "surówka" przed lakierem. Zdjęcie słabe bo warsztat był dla mnie - żebym pamiętał mniej więcej co robiłem jak wezmę się za jakiś lepszy zestaw. Był to jeden wielki eksperyment i zakładałem, że model nie ujrzy światła dziennego. Trudny ciemny kamuflaż ale nie taki straszny jak mi się wydawało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Maja 2023 Share Napisano 30 Maja 2023 (edytowane) Ładny. Podoba się. Edytowane 30 Maja 2023 przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi