JWM Napisano 30 Maja 2023 Share Napisano 30 Maja 2023 Witam, Coś bardzo znanego - dwa Berievy, KOR-1 (Be 2) i KOR-2 (Be 4). Pierwszy z A-model, , drugi z RPM, troszkę skorygowany i uzupełniony... Pozdrawiam JWM 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Maja 2023 Share Napisano 31 Maja 2023 Oba fajne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 31 Maja 2023 Autor Share Napisano 31 Maja 2023 1 godzinę temu, mig napisał: Oba fajne. Dzięki! No nie były to zestawy "Tamigawy..." Pozdrawiam JWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Czerwca 2023 Share Napisano 1 Czerwca 2023 Zestawy bardzo trudne i wymagające zwłaszcza Be-4 z RPMu. Miałem to badziewie i wiem jaki to jest syf. Zero szczegółów, zero wnętrza. AModel chyba trochę lepszy jeśli chodzi o szczegółowość, ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 1 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2023 3 godziny temu, mig napisał: Zestawy bardzo trudne i wymagające zwłaszcza Be-4 z RPMu. Miałem to badziewie i wiem jaki to jest syf. Zero szczegółów, zero wnętrza. AModel chyba trochę lepszy jeśli chodzi o szczegółowość, ale mogę się mylić. Tak, RPM to bardzo elementarny model, Troche w nim robilem wnętrza Poprawiałem delikatnie kształty Dodawałem fakturę powierzchni (żebra) na skrzydłach zmieniałem silnik i śmigło Wycinałem inne oszklenie No i jeszcze rury wydechowe, wlociki , RS pod skrzydłami, podwozie plażowe itp... Natomiast A-model całkiem OK, poz tym ze nie da się uniknać szpachlowania i dopasowywania... Pozdro W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Czerwca 2023 Share Napisano 1 Czerwca 2023 Waloryzacja i przeróbki w Be-4 to mus inaczej nic z tego nie byłoby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 4 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2023 W dniu 1.06.2023 o 23:18, mig napisał: Waloryzacja i przeróbki w Be-4 to mus inaczej nic z tego nie byłoby. Jasne! Niektórzy uważają, że warto robić tylko modele doskonałe, pewnie mają rację ale wtedy nie ma szans na takie niszowe tematy jak Berievy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi