JWM Posted May 30, 2023 Share Posted May 30, 2023 Witam, Coś bardzo znanego - dwa Berievy, KOR-1 (Be 2) i KOR-2 (Be 4). Pierwszy z A-model, , drugi z RPM, troszkę skorygowany i uzupełniony... Pozdrawiam JWM 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 31, 2023 Share Posted May 31, 2023 Oba fajne. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWM Posted May 31, 2023 Author Share Posted May 31, 2023 1 godzinę temu, mig napisał: Oba fajne. Dzięki! No nie były to zestawy "Tamigawy..." Pozdrawiam JWM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted June 1, 2023 Share Posted June 1, 2023 Zestawy bardzo trudne i wymagające zwłaszcza Be-4 z RPMu. Miałem to badziewie i wiem jaki to jest syf. Zero szczegółów, zero wnętrza. AModel chyba trochę lepszy jeśli chodzi o szczegółowość, ale mogę się mylić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWM Posted June 1, 2023 Author Share Posted June 1, 2023 3 godziny temu, mig napisał: Zestawy bardzo trudne i wymagające zwłaszcza Be-4 z RPMu. Miałem to badziewie i wiem jaki to jest syf. Zero szczegółów, zero wnętrza. AModel chyba trochę lepszy jeśli chodzi o szczegółowość, ale mogę się mylić. Tak, RPM to bardzo elementarny model, Troche w nim robilem wnętrza Poprawiałem delikatnie kształty Dodawałem fakturę powierzchni (żebra) na skrzydłach zmieniałem silnik i śmigło Wycinałem inne oszklenie No i jeszcze rury wydechowe, wlociki , RS pod skrzydłami, podwozie plażowe itp... Natomiast A-model całkiem OK, poz tym ze nie da się uniknać szpachlowania i dopasowywania... Pozdro W. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted June 1, 2023 Share Posted June 1, 2023 Waloryzacja i przeróbki w Be-4 to mus inaczej nic z tego nie byłoby. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWM Posted June 4, 2023 Author Share Posted June 4, 2023 W dniu 1.06.2023 o 23:18, mig napisał: Waloryzacja i przeróbki w Be-4 to mus inaczej nic z tego nie byłoby. Jasne! Niektórzy uważają, że warto robić tylko modele doskonałe, pewnie mają rację ale wtedy nie ma szans na takie niszowe tematy jak Berievy... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts