JWM Napisano 9 Czerwca 2023 Share Napisano 9 Czerwca 2023 Witam, Tym razem delikatna konwersja samolotu łącznikowego na wariant sanitarny (duże drzwi na prawym boku) , Cywiln GAL ST 25 Monospar pojawił się w Hiszpanii po stronie republikańskiej, potem zdobyty służył w wojsku frankistowskim. Bardzo przyjemny model z Azur w 1/72... Skoro konwersja to kalki oczywiscie nie z pudełka. Poniżej zamieszczam też zdjęcie okładki niesłychanie pomocnej książki, na podstawio której robiłem tę konwersję (jak również szereg innych modeli). 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Czerwca 2023 Share Napisano 10 Czerwca 2023 Kolejna udana konwersja, podoba mi się. Dodatkowy plus za bardzo noszowy temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 10 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2023 Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 11 Czerwca 2023 Share Napisano 11 Czerwca 2023 Bardzo ciekawy model! Czy tylko mi ten samolot przypomina RWD-11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 12 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2023 Dzięki ! Monospar ST25 jest jednak znacząco mniejszy od RWD-11, prawie dwa razy mniejsza masa startowa, skrzydła 12 m wobec 15 m RWD-11. Ale ogólna idea podobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi