JWM Napisano 9 Czerwca 2023 Napisano 9 Czerwca 2023 Witam, Tym razem delikatna konwersja samolotu łącznikowego na wariant sanitarny (duże drzwi na prawym boku) , Cywiln GAL ST 25 Monospar pojawił się w Hiszpanii po stronie republikańskiej, potem zdobyty służył w wojsku frankistowskim. Bardzo przyjemny model z Azur w 1/72... Skoro konwersja to kalki oczywiscie nie z pudełka. Poniżej zamieszczam też zdjęcie okładki niesłychanie pomocnej książki, na podstawio której robiłem tę konwersję (jak również szereg innych modeli). 7 Cytuj
mig Napisano 10 Czerwca 2023 Napisano 10 Czerwca 2023 Kolejna udana konwersja, podoba mi się. Dodatkowy plus za bardzo noszowy temat. 1 Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 11 Czerwca 2023 Napisano 11 Czerwca 2023 Bardzo ciekawy model! Czy tylko mi ten samolot przypomina RWD-11? Cytuj
JWM Napisano 12 Czerwca 2023 Autor Napisano 12 Czerwca 2023 Dzięki ! Monospar ST25 jest jednak znacząco mniejszy od RWD-11, prawie dwa razy mniejsza masa startowa, skrzydła 12 m wobec 15 m RWD-11. Ale ogólna idea podobna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi