art1992 Napisano 29 Sierpnia 2008 Napisano 29 Sierpnia 2008 Aktualnie nie mam apratu więc nie pokaże ale opowiem. Elefant italeri zapodładowany revelem nr.6 oraz pomalowany ciemnym żółtym i teraz czeka na ziomwe kamo... Pytanie do Was drodzy forumowicze, czy macie jakieś zdięcia niemieckiej pancerki w kamuflarzu zimowym? byłbym wdzięczny za prywatne wiadomości, zdjęcia i linki. pzdr Art1922 Cytuj
tankista17 Napisano 29 Sierpnia 2008 Napisano 29 Sierpnia 2008 ja niedawno zrobiłem elefanta w zimowym kamuflażu. Gdzie jeździł twój elefant To link do mojej galerii: viewtopic.php?t=9214 Cytuj
art1992 Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Napisano 29 Sierpnia 2008 ja niedawno zrobiłem elefanta w zimowym kamuflażu. Gdzie jeździł twój elefant nie mam najmniejszego pojęcia gdzie jeździł.. wyjdzie w praniu Cytuj
tankista17 Napisano 29 Sierpnia 2008 Napisano 29 Sierpnia 2008 najpierw jak powszechnie wiadomo walczyły pod kurskiem w lipcu 1943 a później we włoszech. Nie wiem czy we włoszech stosowano biały kamuflaż (raczj wątpie) i nie wiem czy wysłano na front wschodni gdzie w zimie jeździły w panzergrau zamalowanym białym wapnem (tak ponoć było, polecił mi te barwy sprzedawca ze sklepu modelarskiego a facet zna się na rzeczy). Cytuj
Gościu Napisano 29 Sierpnia 2008 Napisano 29 Sierpnia 2008 Elefant z pz grau ? Pytanie do Was drodzy forumowicze, czy macie jakieś zdięcia niemieckiej pancerki w kamuflarzu zimowym? Do tego fotki konkretnej sztuki Ci są zbędne, pooglądaj w sieci oryginalne fotki z epoki, tym się sugeruj. Bierz wapno, ławkowca i siu po modelu ;) Cytuj
apsik41 Napisano 7 Kwietnia 2011 Napisano 7 Kwietnia 2011 Bardzo ciekawy temat. Oby wam się udało określić czy były elefanty w zimowym kamo... bo jakoś chyba tak los chciał, ale posiadam od roku elefanta z italca i miesiąc temu postanowiłem, że będzie on walczył w prusach '45 ( grudzień-styczeń ). Pozdrawiam i Powodzenia Cytuj
apsik41 Napisano 7 Kwietnia 2011 Napisano 7 Kwietnia 2011 Chyba coś znalazłem: https://lh4.googleusercontent.com/-EwNiq5nPEKY/TWtH4zDdb0I/AAAAAAAAF6Y/QHSCGiL69rk/s1600/battle-of-kursk-german-elefant-tanks.jpg Nie mam pewności, ale to chyba śnieg widać. Cytuj
Mierzu Napisano 7 Kwietnia 2011 Napisano 7 Kwietnia 2011 w zimie jeździły w panzergrau zamalowanym białym wapnem No to chyba nie elefanty. Cytuj
R_Mazzi Napisano 7 Kwietnia 2011 Napisano 7 Kwietnia 2011 To raczej bardziej słoneczny blask niż śnieg O ile dobrze kojarzę tą fotkę to jest to uwieczniony dojazd nowych ferdków z fabryki na stację kolejową. Oczywiście jeśli się mylę na pewno ktoś sprostuje Wydaje mi się, że spokojnie można pomalować na zimowo zarówno Ferdynanda jak i Elefanta. Cytuj
apsik41 Napisano 10 Kwietnia 2011 Napisano 10 Kwietnia 2011 Pytanie czy jakiś elefant przypadkiem brał udział w walkach w prusach w '45 Bardzo bym prosił o odpowiedź. Cytuj
R_Mazzi Napisano 10 Kwietnia 2011 Napisano 10 Kwietnia 2011 Pytanie czy jakiś elefant przypadkiem brał udział w walkach w prusach w '45Bardzo bym prosił o odpowiedź. Nie. Południowa Polska a później rejon Berlina. Cytuj
apsik41 Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 Czyli nici z mojej Dio Kaliningrad. No to będzie Dio okolice Berlina (chyba) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi