subaroman Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Kolejny ukonczony model na mojej poleczce, w zasadzie to na regale, hehee... Modelik popularnej Tamiyi w skali 1/24. Wykonany z pudeleczka, bez fajerwerkow. Do malowania nadwozia uzylem marcedesowkiego brilliant silver oraz bright red z palety Audi. Calosc pokryta lakierem bezbarwnym i przepolerowana. Podwozie pokryte czarnym polmatem. Spojler to czarny polmat, felgi light gunmetal z Tamiyi. Model nie posiada silnika ani detali podwozia, poniewaz Tamiya od jakiegos czasu nie wykonuje tych elementow w swoich modelach (auta wyczynowe). Zapraszam do komentowania i szukania, co jest do poprawienia!!! Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Ładny LEXUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Czysto i schludnie. Szkoda, że nie robią go w wersji cywilnej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Rewelacyjnie wykonany model ! Naprawdę wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 nic dodać, nic ująć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 . Tyle z mojej strony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 U mnie tez , świetny połysk i kolor czerwony , zazdroszcze lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Kapitalnie Ci to, wszystko wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinR Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Ale piękne najgorzej to pewnie było kalki położyć Ile on cie kosztował z ciekawości? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Ale maszynka! Bardzo ładnie wykonany model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 1 Września 2008 Autor Share Napisano 1 Września 2008 Ale piękne najgorzej to pewnie było kalki położyć Ile on cie kosztował z ciekawości? Kalki kladlo sie idealnie. A cena to ok. 30 euro, juz z przesylka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Mały kamyczek do ogródka - niektóre linie podziału ciutek wyszły na kastę oraz tylne opony stoją na wewnętrznych krawędziach... Szkoda, że nie ma fotek wnętrza zrobionych przed założeniem budy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Mesiu I KLASA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Mesiu I KLASA. Jaki mesiu ? chyba lexus ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 1 Września 2008 Autor Share Napisano 1 Września 2008 tylne opony stoją na wewnętrznych krawędziach... Tamiya bardzo dokladnie odwzorowuje zawieszenia modeli i tylne kola sa ustawione jak w oryginale. Zauwaz, ze oba tylne kola sa tak samo pochylone. W modelu Volvo z BTCC dodatkowo kazde kolo jest ustawione inaczej, co troche dziwnie wyglada... Poza tym, kazde auto z napedem na tyl, ma kola pochylone w minusie, np. popularne BMW. A auta wyczynowe to juz wogole jada na krawedziach opony, zeby przyleganie powierzchni gumy bylo w zakretach jak najwieksze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Przeglądałem przed chwilą inny temat z Mercem też wyścigowym i mi sie pomyliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jinto Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Nic dodać nic ująć, model ideał, pełny szacunek dla Ciebie za ten projekt! Gratuluję wspaniałego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Niestety nie mogę zgodzić się z Twoimi wyjaśnieniami: "Tamiya bardzo dokladnie odwzorowuje zawieszenia modeli i tylne kola sa ustawione jak w oryginale." W takim razie dlaczego na stronie Tamiyi jest taka fotka tego modelu ? http://www.tamiyausa.com/product/item.php?product-id=24293 "kazde auto z napedem na tyl, ma kola pochylone w minusie, np. popularne BMW. A auta wyczynowe to juz wogole jada na krawedziach opony" Tu są fotki właśnie aut takiego typu i jakoś nie jadą na krawędziach... http://www.hpieurope.com/news.php?lang=pl&issue=2005032901 nawet "wywołane do tablicy" BMW - z resztą bardzo wyczynowe bo z WTCC... http://www.fiawtcc.com/fiawtcc/sport_sto1686654.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 4 Września 2008 Autor Share Napisano 4 Września 2008 Niestety nie mogę zgodzić się z Twoimi wyjaśnieniami [...] W zasadzie to o co ci biega? Ze zdjec niewiele wynika, nawet nic nie wynika. Inaczej zachowuje sie kolo podczas jazdy a inaczej jak auto stoi. Zapomniales tez o cisnieniu w oponach, ze opona sie ugina pod ciezarem. Model jest tylko modelem, nie wszystko sie da uwiarygodnic, pokazac mozna za to, jak mniej wiecej wygladaja pewne sprawy w realnym aucie... Tu masz kilka fotek, ktore potwierdzaja to, co pisze: P.S. Nie wiem jak Ty, ale ja troszke paralem sie sportami motorowymi i troszke wiem o czym mowie. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi