subaroman Napisano 31 Sierpnia 2008 Napisano 31 Sierpnia 2008 Kolejny ukonczony model na mojej poleczce, w zasadzie to na regale, hehee... Modelik popularnej Tamiyi w skali 1/24. Wykonany z pudeleczka, bez fajerwerkow. Do malowania nadwozia uzylem marcedesowkiego brilliant silver oraz bright red z palety Audi. Calosc pokryta lakierem bezbarwnym i przepolerowana. Podwozie pokryte czarnym polmatem. Spojler to czarny polmat, felgi light gunmetal z Tamiyi. Model nie posiada silnika ani detali podwozia, poniewaz Tamiya od jakiegos czasu nie wykonuje tych elementow w swoich modelach (auta wyczynowe). Zapraszam do komentowania i szukania, co jest do poprawienia!!! Pozdrawiam!! Cytuj
koksik750 Napisano 31 Sierpnia 2008 Napisano 31 Sierpnia 2008 Czysto i schludnie. Szkoda, że nie robią go w wersji cywilnej.... Cytuj
Rekon Napisano 31 Sierpnia 2008 Napisano 31 Sierpnia 2008 Rewelacyjnie wykonany model ! Naprawdę wygląda świetnie Cytuj
KRUGER_MAN Napisano 31 Sierpnia 2008 Napisano 31 Sierpnia 2008 U mnie tez , świetny połysk i kolor czerwony , zazdroszcze lakieru Cytuj
Wojtek Tul Napisano 1 Września 2008 Napisano 1 Września 2008 Kapitalnie Ci to, wszystko wyszło. Cytuj
MarcinR Napisano 1 Września 2008 Napisano 1 Września 2008 Ale piękne najgorzej to pewnie było kalki położyć Ile on cie kosztował z ciekawości? Pozdrawiam Cytuj
Pafica Napisano 1 Września 2008 Napisano 1 Września 2008 Ale maszynka! Bardzo ładnie wykonany model Cytuj
subaroman Napisano 1 Września 2008 Autor Napisano 1 Września 2008 Ale piękne najgorzej to pewnie było kalki położyć Ile on cie kosztował z ciekawości? Kalki kladlo sie idealnie. A cena to ok. 30 euro, juz z przesylka. Cytuj
wuen Napisano 1 Września 2008 Napisano 1 Września 2008 Mały kamyczek do ogródka - niektóre linie podziału ciutek wyszły na kastę oraz tylne opony stoją na wewnętrznych krawędziach... Szkoda, że nie ma fotek wnętrza zrobionych przed założeniem budy Cytuj
KRUGER_MAN Napisano 1 Września 2008 Napisano 1 Września 2008 Mesiu I KLASA. Jaki mesiu ? chyba lexus ;p Cytuj
subaroman Napisano 1 Września 2008 Autor Napisano 1 Września 2008 tylne opony stoją na wewnętrznych krawędziach... Tamiya bardzo dokladnie odwzorowuje zawieszenia modeli i tylne kola sa ustawione jak w oryginale. Zauwaz, ze oba tylne kola sa tak samo pochylone. W modelu Volvo z BTCC dodatkowo kazde kolo jest ustawione inaczej, co troche dziwnie wyglada... Poza tym, kazde auto z napedem na tyl, ma kola pochylone w minusie, np. popularne BMW. A auta wyczynowe to juz wogole jada na krawedziach opony, zeby przyleganie powierzchni gumy bylo w zakretach jak najwieksze . Cytuj
Bartini Napisano 1 Września 2008 Napisano 1 Września 2008 Przeglądałem przed chwilą inny temat z Mercem też wyścigowym i mi sie pomyliło Cytuj
Jinto Napisano 2 Września 2008 Napisano 2 Września 2008 Nic dodać nic ująć, model ideał, pełny szacunek dla Ciebie za ten projekt! Gratuluję wspaniałego modelu Cytuj
wuen Napisano 4 Września 2008 Napisano 4 Września 2008 Niestety nie mogę zgodzić się z Twoimi wyjaśnieniami: "Tamiya bardzo dokladnie odwzorowuje zawieszenia modeli i tylne kola sa ustawione jak w oryginale." W takim razie dlaczego na stronie Tamiyi jest taka fotka tego modelu ? http://www.tamiyausa.com/product/item.php?product-id=24293 "kazde auto z napedem na tyl, ma kola pochylone w minusie, np. popularne BMW. A auta wyczynowe to juz wogole jada na krawedziach opony" Tu są fotki właśnie aut takiego typu i jakoś nie jadą na krawędziach... http://www.hpieurope.com/news.php?lang=pl&issue=2005032901 nawet "wywołane do tablicy" BMW - z resztą bardzo wyczynowe bo z WTCC... http://www.fiawtcc.com/fiawtcc/sport_sto1686654.shtml Cytuj
subaroman Napisano 4 Września 2008 Autor Napisano 4 Września 2008 Niestety nie mogę zgodzić się z Twoimi wyjaśnieniami [...] W zasadzie to o co ci biega? Ze zdjec niewiele wynika, nawet nic nie wynika. Inaczej zachowuje sie kolo podczas jazdy a inaczej jak auto stoi. Zapomniales tez o cisnieniu w oponach, ze opona sie ugina pod ciezarem. Model jest tylko modelem, nie wszystko sie da uwiarygodnic, pokazac mozna za to, jak mniej wiecej wygladaja pewne sprawy w realnym aucie... Tu masz kilka fotek, ktore potwierdzaja to, co pisze: P.S. Nie wiem jak Ty, ale ja troszke paralem sie sportami motorowymi i troszke wiem o czym mowie. Pozdrawiam!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi