JWM Napisano 5 Lipca 2023 Share Napisano 5 Lipca 2023 (edytowane) Witam, Su-2 , dwa modele z ICM w 1/72 z wykorzystaniem zestawu do konwersji z firmy AML (AMLA72004) i kalkomanii Begemot (BGD-72-052). 1. Su 2 z silnikiem M88B i stanowiskiem tylnego strzelca bez wieżyczki (malowanie: 288. Pułk Lotnictwa Bombowego Krótkiego Zasięgu, 21. Mieszna Dywizja Lotnicza VVS RKKA, okolice Wołoszyłogradu, zima 1941-42 ) . 2. Su 2 z silnikiem M 82, (52. Pułk Lotnictwa Bombowego Krótkiego Zasięgu, 270. Lotnicza Dywizja Bombowa , lato 1942, pilot major Anatoliy Pushkin -dowódca pułku i bohater ZSRR) . Edit: zdjęcia wkleiły mi się w odwrotnej kolejności... Edytowane 8 Lipca 2023 przez JWM dodany komentarz (zaznaczona zmiana) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 6 Lipca 2023 Share Napisano 6 Lipca 2023 Bardzo ładny ten drugi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 7 Lipca 2023 Share Napisano 7 Lipca 2023 Bardzo fajne, napisz jak się składały zestawy ICM? Chodzi mi ten Su-2 po głowie od jakiegoś czasu Pozdrawiam ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 8 Lipca 2023 Autor Share Napisano 8 Lipca 2023 W dniu 6.07.2023 o 12:53, p2288 napisał: Bardzo ładny ten drugi Dzięki, też z niego jestem bardziej zadowolony... 13 godzin temu, wuwumaster napisał: Bardzo fajne, napisz jak się składały zestawy ICM? Chodzi mi ten Su-2 po głowie od jakiegoś czasu Pozdrawiam ww Dzięki, troche uzupełniałem detale, np. wnetrza komór podwozia Jeden miał zapadnięte grubsze miejsca (klapy, końcówki skrzydeł), drugi nie miał Trzeba było wypełniac i odtworzyć nitowania Ten zimowy ma kabinke waku z AML Generalnie trzeba miec szpachlówkę i robić z niej użytek.,,, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 8 Lipca 2023 Share Napisano 8 Lipca 2023 Ten biały bardzo ciekawy. Ogólnie fajna robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi